ROTARY HELSINGBORG

Klubbprogram
tisdag den 3 maj 2016
32 röster för rättvisa - En vandring med södra Afrika

Vi som berättar om detta projekt är: Fredrik Segersteén, Anna Lundberg, Hanna Szabo, Natalie Bunkman  och Per Karlsson."Vi välkomnar er till en interaktiv föreläsning som lyfter fram röster från södra Afrika som annars aldrig hörs i Sverige. Med utgångspunkt från individens egna berättelse kommer vi att diskutera rättvisefrågor, och med hjälp av dig som deltagare bena ut vilka hinder det är som upprätthåller orättvisor och hur dessa kan motverkas. Du som deltagare är kärnan i samtalet, och med föreläsningen hoppas vi kunna bidra till en ökad förståelse för olika levnadsvillkor samt bidra med ett ökat intresse för omvärldsfrågor"
tisdag den 10 maj 2016
Att vara läkare i Syrien vs Sverige

Basil Hamid med familj flydde till Sverige och nu är han den första syriska läkaren i region Skåne.

tisdag den 17 maj 2016
Helsingborgs nya konserthuschef