Klubbprogram
onsdag den 22 februari 2017
Bendlingar vid olika typer av cancer. Håkan Olsson
Den 22 feb kommer vår egen medlem Håkan Olsson att berätta om olika behandlingar vid cancer. Håkan har många års erfarenhet av cancerepidemiologisk forskning. Vi ser fram emot en föreläsning om något som tyvärr på olika sätt drabbar många av oss.

onsdag den 1 mars 2017
Musikprogram. Christophe Liabäck och Lars Härstedt Salmonson
Musik på klarinett och fagott med Christoph Liabäck, musiklärare på Kulturskolan i Lund och soloklarinettist i LSO, Lunds Stadsorkester, och presidenten, Lars Härstedt Salmonson, musiklärare och solofagottist i LSO. Vi fgår lyssna bla på musik av Beethoven.

onsdag den 8 mars 2017
Bland småpåvar, påvarinnor och den riktiga påven. Ewa-Gun Westfjord

Ewa-Gun Westfjord är kommunikatör för polisen i Region Syd. Hon är en av Skånes mest kända poliser. Ewa-Gun Westfjord är en estradör och historieberättare av rang. Händer något spännande i Skåne är det ofta hon som skyltar utåt, som i jakten kring gryningspyromanen. Ämnet idag handlar om påvebesöket men lär säkert också beröra annat. Den som lyssnat till henne glömmer inte hennes inlevelse och engagemang.

Vi får också hoppas att inget akut polisärende inträffar så att Ewa-Gun kan komma och föreläsa hos oss. Kom gärna i god tid!

Klubbartiklar
tisdag den 21 februari 2017
last week

I onsdags (15 feb) var  programmet Rotaryminnen vid möten med andra klubbar. Flera medlemmar bidrog med berättelser och minnen vid överlämnade av standar. En klubbmedlem har varit på Chicago 1, den klubben där Rotary startades 1905. Han berättade att väggarna var täckta av standarer från hela världen.
Eva Falk Nilsson, president 98/99 i Lund-Dalby, överlämnade en pärm från hennes presidentår. Eva var en av de första kvinnliga medlemmar i Lund-Dalby 1992. Det var först 1989 som Rotary ändrade i sina stadgar att det var öppet för både kvinnor och män!

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: lund-city@rotary.se

Grand Hotel