Klubbprogram

Klubbsamråd

onsdag den 21 september 2016
Uniti, elbilen från Lund som förändrar världen. / André Bogsjö
Jag heter André Bogsjö, har läst industriell ekonomi på LTH och träffade grundaren till Uniti Lewis Horne för ca 5 år sedan. Då var han entreprenör med fokus på miljö och sociala frågor. Tillsammans startade vi Lunds universitets sociala innovationscenter (LUSIC) där vi byggde upp en lokal dit personer med drömmar om en bättre värld kunde komma och få stöd med sin affärsutveckling. Spolar flera år framåt och nu är vårt stora äventyr att bygga Uniti Sweden AB. Uniti kommer att bli en elbil för citymiljö och vi har redan fått stor uppmärksamhet i lokal, nationell och internationell media och flera personer har gjort förbeställningar. Under min presentation kommer jag att berätta om Uniti's vision och mission, samt hur ni kan bli delägare genom vår crowd-funding kampanj på FundedByMe.

onsdag den 5 oktober 2016
Akademi och politik i Lund - två olika världar. Anne Landin
Anne Landin är sedan länge bosatt i Lund med sin familj och är på flera sätt involverad i många olika Lundafrågor. Familjen består av tre söner, en sambo, sju höns och en hund. Som proinspektor på Sydskånska Nationen och som ordförande i Stiftelsen Michael Hansens kollegium värnar hon aktivt studenternas boende. Kultur och humor är viktiga ingredienser i en region och som ledamot i Skånska akademin vill hon gärna hjälpa till med att stimulera och utveckla kulturen i Skåne. Inom näringslivet är det kvalitetsfrågor som Anne Landin brinner för, speciellt inom byggbranschen, och som ordförande i Svenska förbundet för kvalitet – Bygg, SFK, är hennes ambition att öka intresset för kvalitet inom byggområdet.
Hon är professor i byggnadsekonomi och partiledare för det nybildade partiet ”FörNyaLund”.

onsdag den 12 oktober 2016
Ekmätning

Klubbartiklar

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: lund-city@rotary.se

Grand Hotel