Klubbprogram
onsdag den 29 mars 2017
Aniaras väg från versepos till opera. Johan Stenström
Vår egen medlem Johan Stenström talar om Aniara väg från versepos till opera. Harry Martinsson skrev Aniara och verket bidrag starkt till att han fick Nobelpriset i Litteratur 1974. Operan Aniara  har undertiteln En revy om människan i tid och rum, har två akter (sju tablåer) med musik av Karl-Birger Blomdahl och libretto av Erik Lindegren.
Operan Aniara har premiär på Malmö Opera den 6 maj och kommer att spelas fram till den 17 juni. Tonsättaren Karl-Birger Blomdahl, vars 100-årsjubileum firas hösten 2016, är den främsta modernisten i svensk musikhistoria. Operans musik är en blandning av jazz, psalm- och cabaretsång, tolvton och den första med elektronisk musik. Uppsättningens musikaliskt ansvarige dirigent är framgångsrike Tobias Ringborg.

onsdag den 5 april 2017
Styrelsemöte

onsdag den 5 april 2017
Extra årsmöte. Miniegos
Idag blir det miniegos samt extra årsmötet för att välja kassör för 2017-2018

onsdag den 12 april 2017
Blommor och bin och sånt - en entomologs bekännelser. Mikael Sörensson
Insikter om insekter och småkryptiskt om småkryp förmedlas av entomologen Mikael Sörensson, Lund, som bl.a. berättar om upptäckten av Europas minsta skalbagge och hur den fick rockstjärnestatus genom hårdrockbandet Glory.

Klubbartiklar
tisdag den 28 mars 2017
last week

I onsdags (22 mar): föreläste Gustav Olofsson om Miljögården. Gustav berättade att företaget startades av farfar. En bild på farfar sittandes på flaket företagets första bil finns på Facebook. Företaget hette då Blomsterbergs Möbler. Gustavs föräldrar Ingrid och Lennart Blomsterberg ville starta en butik som sålde fina och vackra designmöbler i Lund och då startades Miljögården som funnits på flera platser i Lund men också haft en affär i Ängelholm. Numera har man byggt ett eget hus som finns på Nova.
Miljögården har egen design MG möbler och på bilden på Facebook ser vi en av de möbler som Gustav designat. Gustav är dessutom musiker med specialitet barocktrumpet men också dirigent bl a för Eslövs kammarorkester där hans fru spelar cello.

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: lund-city@rotary.se

Grand Hotel