Klubbprogram
torsdag den 1 september 2016
Kapitalplacering och vinodling - två olika riskprojekt

Ola Johannesson började arbeta som kapitalförvaltare hos Sparbanken Finn för snart tjugo år sedan och har sedan följt banken genom alla förändringar o namnbyten o  sitter nu på Sparbanken Skånes nya kontor i Lund. Han kommer bl a att tala om risker i olika placeringar, utfärdande av optioner och kanske kan vi få lite intressanta aktietips.

Vid sidan om sitt yrkesverksamma liv är vin Olas stora intresse. I barndomshemmet  hade Ola erfarenhet av föräldrarnas vinstock på söderväggen som aldrig ville mogna, men trots allt kunde ätas även om de var sura. På den tiden trodde man inte att det gick att odla vin på friland i Sverige, men Ola läste många år senare att det kommit nya sorter och åkte över till en vingård i Köpenhamn, där han köpte några av dessa sorter och på den vägen är det. Från att först ha några få vinstockar i den egna lilla trädgården till 500 stockar på ett fält i Lyngby utanför Genarp. Ola gör allt själv – planerar, rensar ogräs, skördar, pressar till att slutligen vara vinmakare och chef du cave för det mousserande vinet. Ola har fått flera utmärkelser för sina viner o i år fick han även diplom för sitt mousserande vin.    

 
 
torsdag den 15 september 2016
Är 70 det nya 50?

Susanne Iwarsson är professor vid medicinska fakulteten, Lunds universitet, dr i medicinsk vetenskap, leg arbetsterapeut, hedersdoktor vid Riga Stradins universitet i Lettland.


Susanne är sedan 2007 föreståndare för Forte-centrumet ”Center för Ageing and Supportive Enveronments (CASE) och sedan 2014 dessutom koordinator för den Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa finansierad av Vetenskapsrådet. Hon är chef för den tvärvetenskapliga forskargruppen ”Aktivt och hälsosamt åldrande” vars inriktning är en kombination av miljöinriktad gerontologi, hälsovetenskap och neurovetenskap. Här är en viktig utgångspunkt metodutveckling av betydelse för planeringen av bostäder och ett samhälle tillgängligt för alla. Det största forskningsprojektet som Susanne leder är ”Hälsa, boende och funktionsnedsättning under åldrandeprocessen”. Susanne är sedan många år engagerad i den internationella utvecklingen av åldrandeforskningen, särskilt inom Europa. 
 
torsdag den 22 september 2016
Egoföredrag
 
 
Klubbprojekt
söndag den 27 september 2015
Sânmărtin - Rumänien

Genom en god vän som i Leksand under några år arbetat med projektet "Från by till by" i Rumänien fick Lena Larsén i Rotary S:t Knut kontakt med prästen Tibor Orbán och hans fru i den lilla byn Sânmărtin. 

 
 
onsdag den 16 september 2015
Swazi children

Lund S:t Knut RK har beslutat att, genom Swazi Children, stödja två eller tre föräldralösa flickor som studerar på High School nivå och som saknar medel för sin skolgång.

 
söndag den 10 maj 2015
Projekt Fanta

I samband med vårt 20-årsjubileum "adopterade" vi Fanta som vårt fadderbarn via Barnfonden. Fanta, som är född 31/12 2008, bor i Yelen, Yanfolila i Mali. Vi tyckte att det var roligt att Fanta bor i samma land där Timbuktu ligger, med klar koppling till Lund!

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

LÄS MER

MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Scandic Star Hotel
Glimmervägen 5
22478 Lund

Ordinarie mötestid: Torsdagar 17:30

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Kapitalplacering och vinodling - två olika riskprojekt
2016-09-01 17:30