Klubbprogram
torsdag den 6 oktober 2016
Råby räddningsinstitut o Statens institutionsstyrelses ungdomshem Råby. Föranmälan!

En unik möjlighet att få tillträde till och information om historia och nutid beträffande Råby räddningsinstitut och ungdomshemmet Råby som idag drivs av statens institutionsstyrelse. Nils Gyllenkrok kommer att berätta om hur det hela började och Maria Hultén kommer att redovisa om vad det är för verksamhet som bedrivs idag på en institution som ligger i framkant vad gäller omhändertagande av de absolut mest svårhanterliga ungdomarna i Sverige. Obs föranmälan!

torsdag den 13 oktober 2016
MaxIV och ESS. Två världsprojekt som helt kommer att förändra Lund?

Tutti Johansson Falk som arbetar som chefskommunikatör på Max IV beskriver sig själv som följer:

"Since February 2013 I have the great pleasure and honour of being Head of Communications at MAX IV Laboratory in Lund.

In June 2009 I left my position as full time politician to become a student at the Bachelor programme Strategic Communication at Lund University. From September 2011 I held a part-time position at Lund University, the first six months coordinating the production of the university annual report and between March 2012 and March 2013 as Assisting Head of Communications.

During the 90’s I worked with economy, first as an employee in different companies and then as a self-employed accountant. I am a big fan of budgeting. Before that I was in the restaurant business, a career I started as a teenager. I learned then to give the customer a little more than expected, and I still live by that.

I speak, write and read English. I have studied, and “holiday practised”, French and Spanish. I can order a Swedish midsummer meal in Russian; I can say thank you in Arabic, Turkish and Thai, and I believe that a smile is the best way to start a conversation.

As for my personality, I think I have a way that makes people comfortable, and thus able to concentrate on the task at hand. I see myself as a generous person, I believe that sharing is caring – especially knowledge and networks – and in return I expect people to give their best.

I am a rational person who trusts her instincts and I speak my mind when necessary, but in a constructive way. I am interested in people, why we do what we do, and I believe that I have something to learn from everyone I meet. I am an analyst. But I am also a doer. I don’t mind rules and regulations as long as they’re not there for their own sake. I am an early adopter of all things technical and I love to read really thick books."

torsdag den 20 oktober 2016
Fåglar, fåglar, fåglar

torsdag den 27 oktober 2016
Nya forskningsrön som kanske kan lösa Alzheimergåtan

Arne Brun är professor i neurokirurgi vid Lunds universitet och har under lång tid tillsammans med andra forskat på att försöka lösa "alzheimergåtan" . Senaste artikeln publicerades i januari 2016 "Recent discoveries widen the basis for future research in Alzheimer´s disease" och finns att ladda ner i sin helhet på Lunds universitets hemsida.

torsdag den 3 november 2016
Hur en konstutställning blir till

Åsa Nacking växte upp i Lomma. Hon läste konstvetenskap på Lunds universitet på 1980-talet och utbildat sig till kurator på De Appel Art Centre i Amsterdam. Hon har varit redaktör för Paletten 1995-97. Åren 1997-2000 var hon intendent på Louisiana och 2000-05 vice museichef för Rooseum i Malmö. Hon tillträdde som chef för Lunds konsthall 2005.

Lunds kommuns kultur- och fritidsnämnd fattade den 10 december 2015 beslut om att lägga ned konsthallen, i syfte att senare återuppta den i rekonstruerad form. Om detta kommer Åsa inte att tala men väl om hur en konstutställning egentligen blir till och kanske varför det ofta finns synpunkter på vad som ska visas i Lunds konsthall.

Klubbprojekt
söndag den 27 september 2015
Sânmărtin - Rumänien

Genom en god vän som i Leksand under några år arbetat med projektet "Från by till by" i Rumänien fick Lena Larsén i Rotary S:t Knut kontakt med prästen Tibor Orbán och hans fru i den lilla byn Sânmărtin.

onsdag den 16 september 2015
Swazi children

Lund S:t Knut RK har beslutat att, genom Swazi Children, stödja två eller tre föräldralösa flickor som studerar på High School nivå och som saknar medel för sin skolgång.

söndag den 10 maj 2015
Projekt Fanta

I samband med vårt 20-årsjubileum "adopterade" vi Fanta som vårt fadderbarn via Barnfonden. Fanta, som är född 31/12 2008, bor i Yelen, Yanfolila i Mali. Vi tyckte att det var roligt att Fanta bor i samma land där Timbuktu ligger, med klar koppling till Lund!

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

Scandic Star Hotel
Glimmervägen 5