Välkommen till vår klubb!

Kom, se och känn!

Mölndals Rotaryklubb ingår i det fantastiska världsomspännande nätverket Rotary International. Klubbens medlemmar är människor som tycker om att ha det trevligt när de träffar medmänniskor. Medlemmarna är nyfikna, förändringsvilliga, och vill aktivt verka för en bättre värld.
Vi träffas vanligtvis varje fredagsmorgon på Gunnebo  för frukost, samtal och föredrag. Ibland träffas vi på kvällar för social samvaro eller för projektmöten
Det är enkelt att ta kontakt med oss: Ta kontakt med någon av våra medlemmar och be att bli gäst på något av våra möten. Program och mötesplats finner Du under fliken KALENDER.
Generell information om klubben finns i fliken OM KLUBBEN. Klicka  på NYHETSARTIKLAR  eller  Välkommen till Mölndal Rotaryklubb.  Några händelser visas i  NYHETSARTIKLAR sida Galleri 2015-16
(Dessa sidor kan läsas utan att logga in)

Vi vill

Vi vill ha kul i våra sociala möten och vi vill också förbättra världen. Det gör vi på tre plan:
I det dagliga livet försöker vi vara goda, empatiska medborgare.
Vi stöder Rotary Internationals humanitära projekt med ekonomiska bidrag.
Vi driver några projekt med kortare eller längre tidshorisont. Bland de senare märks:
 - Tandvård i Rumänien är ett stort program med flera  projekt som pågått sedan 2003  och som skall lyfta barnens tandhälsa. (Mer om det aktuella ptojektet under 2014-17  finns i flik PROJEKT / ROTARY FOUNDATION)
 - Mölndal Rotaryklubbs kulturfond som delar årligen ut ett stipendium till unga personer som utövar de sköna konsterna. (Mer i flik PROJEKT / KULTUR)
 - Ungdomsutbyte, som syftar till att ge en ung person möjlighet att gå i skola utomlands under ett skolår.  Mer i PROJEKT / UNGDOMSUTBYTE

Kontakta oss

Kontakt per epost: molndal@rotary.se (Denna adress går till presidenten, sekreteraren, programansvarig och 6 andra av de personer som nämns i Funktionärer i fliken OM KLUBBEN)Klubbartiklar
fredag den 13 maj 2016
Mölndals Rotaryklubb besöker Oscar II fort den 2:a juni
Mikael Ström, vår klubbmästare, skriver i sitt mejl den 12.5:
Den andre juni (2/6) kl. 18:00 har vi en guidad visning på Oscar II fort i Göteborg.
Visningen tar ca 2 timmar med mycket information om fortets historia och uppbyggnad. Därefter tar vi en fika på taket av fortet med utsikt mot Vinga fyr samtidigt som solen sänker sig mot västerhavet, om vädret tillåter annars finns det en mäss som vi kan använda. Mer information om fortet finns på: www.o2fort.se . Fortet ägs av statens fastighetsverk och visningarna görs av en stiftelse som stödjer fortets bevarande och utvecklar dess användning. Fortet är beläget på väg ut mot Saltholmen och Långedrag.

Anmälan kostnad etc: Se Mikaels mejl (eller Kalender som dock inte visar vägbeskrivningen . Denna finns i Mikaels mejl)
måndag den 18 april 2016
Mölndal Rotaryklubb 70 år - Jubileumsskrift.
 

Jörgen Alexanderssons exposé över klubbens historia har nu vidarebearbetats av Jörgen och Michael Odälv och finns på hemsidan.Det kan läsas här

 Fotograf: Lena Lundkvist. Kortet togs under början av första mingeln.

tisdag den 12 januari 2016
Preventive dental care for the schoolchildren of Romania – a Rotary initiative
An executive summary is in folder BIBLIOTEK / DOKUMENT.
At the same place there is a short summary in swedish language. There You can find also a more detailed report.
måndag den 12 oktober 2015
Galleri_2015-16
Visar kommenterade foton av händelser inom klubben under 2015-16.
torsdag den 17 september 2015
Hannah Karlsson - Stiftelsen Mölndal Rotaryklubbs Kulturfonds Kulturstipendium 2015

Hannh Karlsson Varje år delar kulturfonden ut ett stipendium till unga lovande utövare av de sköna konsterna. Det är i huvudsak medlemmarna i Mölndals Rotaryklubb som skänker medlen till stipendiet eller som på olika satt söker få allmänhetens eller företagen att ge bidrag i form av gåvor eller pengar. Detta för att på sikt kunna höja stipendiets storlek.

Årets stipendiat heter Hannah Karlsson.
(Klicka på fotot för stor bild.)

lördag den 16 maj 2015
Välkommen till Mölndal Rotaryklub

Rotary är ett fantastiskt nätverk av människor som vill verka för en bättre värld. I detta dokument kan Du bland annat läsa om vad vi vill åstadkomma och vad det innebär att bli och vara medlem i Mölndal Rotaryklubb

Klubbprojekt
torsdag den 3 mars 2016
Flygel till Lackarebäcks Äldreboende
Medlemmarna i Mölndal Rotaryklubb har skänkt en begagnad men mycket välljudande flygel till Lackarebäcks äldreboende. Flygeln invigdes den 27. februari 2016 med en konsert med musik av Bach, Schubert Chopin m.fl. Musiken framfördes av pianisterna Love Pettersson och Henrik Kilhamn. Konserten inledde också firandet av Rotaryklubbens 70-årsdag.
torsdag den 3 mars 2016
Mölndal Rotaryklubbs Kulturfond

Sedan 1996 utdelas årligen ett stipendium för att uppmuntra företrädesvis yngre lovande utövare av de sköna konsterna. Mottagare bör ha mölndalsanknytning och vara aktiva inom olika konstarter såsom musik, körsång och dans. Stipendiet möjliggörs dels genom avkastningen av kulturfondens fonderade medel, dels genom bidrag från klubbens medlemmar och/eller från företag.

Om Du kan tanka Dig att hjälpa till med finansieringen av kommande stipendier ber vi Dig att sända ett bidrag till Bankgiro 342-7127 tillhörande Mölndal Rotaryklubb. Vi ber Dig och ange kulturfonden som mottagare.

söndag den 14 februari 2016
Barntandvård i Rumänien
Barntandvårdsprojektet i Rumänien hjälper barn att ha en god tandhälsa. Projektets  långsiktiga mål är att få till stånd en nationell barntandvård med de rumänska myndigheterna som ansvariga. Läs 7 sidor genom gå till BIBLIOTEK / DOKUMENT / Tandvardsprojektet_2015-10.pdf  Alternativt kan man i samma mapp läsa en kort projekrbeskning på 1 sida. Den korta beskrivningen finns både på  engelska och svenska.
söndag den 14 februari 2016
Ungdomsutbyte
Ungdomsutbyte brukar möjliggöra utlandsvistelse  för en tonåring per år. Klubbens strävan är att årligen ta emot en ungdom och att kunna sända en ungdom. Det målet kan bara nås om förutsättningarna är goda. Bland förutsättningarna märks: Ungdomar villiga att vistas nästan ett år utomlands hos ett par helt nya familjer. Vidare måste det finnas skolor villiga att erbjuda ett för eleven passande studieprogram till en rimlig kostnad. Slutligen måste det finnas 2 eller 3 familjer som är villiga att ta emot en ungdom och vårda barnet som om det vore det ens eget.

Vårt rotarydistrikt är mån om '1-års' utbyten, ansök på hösten

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: molndal@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Gunnebo Kaffehus och Krog
Christina Halls väg
43166 Mölndal

Ordinarie mötestid: Fredagar 07:15

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

"Rapport från Tandvårdsprojektet"
2016-06-03 07:15