Klubbmöte 2017-02-17

Magnus Nilsson, som driver bloggen Frihandelsbloggen.se på uppdrag av Företagarna och av eget intresse, berättade om vad som händer inom detta aktuella område.
Denne började med att presentera sig själv som journalist, förlagsredaktör och PR-konsult samt som kommunpolitiker (M) i Solna, där han bl.a. är vice ordf. i tekniska nämnden.

På frågan om vad man behöver hålla lite extra koll på framöver, svarade han utan att tveka att Brexit är viktigt för oss i Sverige och att försöka förstå vad Donald Trumph vill inom området.
Såväl ordinarie president Eva Grönqvist som vice president Anders Hägg var förhindrade idag. Gunnar Lidman fick träda in som president för dagen.

Klubbmöte 2017-02-10

Idag hade vi glädjen att välja in Agneta Falk som ny medlem i vår trevliga klubb. Agneta introducerades av Eva Hallengren Lind.
Välkommen Agneta

På vårt klubbmöte idag gästades vi av Amelia Adamo. På temat "Mappiegenerationen - vi som aldrig lägger av" fick vi ta del av Amelias syn på 40talist generationens syn på livet, olika behov, vilja till nya utmaningar och tankar om livet i stort som smått. Genom sitt arbete med olika tidningar för kvinnor har Amelia under många år fångat upp kvinnors intressen och behov. Att tidningen M under 10 år har samlat in ca 10 miljoner kronor till olika stödprojekt i världen imponerar stort på oss i Rotary. Tillsammans kan vi göra skillnad!
Vi bugar och tackar för ett mycket inspirerande och medmänskligt föredrag.

Klubbmöte 2017-02-04

Torbjörn Trångteg, själv e-klubbmedlem, berättade (på begäran) kort hur en sådan klubb fungerar. Den har medlemmar både inom och utom landet och ett möte med föredrag på nätet per månad; deltagande verifieras med kommentar till föredraget samt inbetalning av bidrag till beslutat projekt. Sitt eget anförande hade han gett rubriken ”Blir man friskare av att vara med i Rotary?  Det enkla svaret är ”Ja” men den metoden ensam garanterar inte ett långt friskt liv: flera livsstilsfaktorer samverkar och en av dem är social gemenskap, där Rotary-medlemskapet är en del.

Klubbmöte 2017-01-27

Egoföredrag

Susana Evelin Torres berättade om sitt födelseland Bolivia och sin familj.

Hon studenten 1992 och tänkte bli arkitekt men övergav planerna när hon som ”kärleksinvandrare” kom till Sverige och Luleå 1994; här var det svårt att fortsätta studierna, och arkitekturen var inte inspirerande. I stället blev det SFI och ekonomi och datorer och praktik i Barcelona (2003) och Dublin (2004). Åter i Sverige 2005 upptäckte hon genom arbetet på Colombias konsulat att hon hade tillägnat sig svensk förkärlek för ordning och reda, gick vidare till TDC (2006) och till Ericsson (2007) som processutvecklare... En förutsättning för integration och karriär har varit att skapa nätverk och att inte vara rädd för att fråga! Med den lärdomen har hon 2016 sadlat om för att som social entreprenör på heltid ägna sig åt integration, ett arbete som inte ger lika mycket pekuniärt men desto mer rent mänskligt. Nu kan hon ägna mycket tid åt sina döttrar Isabel och Nova.

Klubbartiklar

Ego föredrag

fredag den 16 juni 2017
Presidentskifte

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: solna-haga@rotary.se

Hotell Park Inn Solna