Välkommen att ta del av andra Rotarianers upplevelser och Rotaryklubbars aktiviteter samt projekt genom att bli med i Distrikt 2340:s Facebook grupp via följande länk.

Distriktets Swishkonto: 123 461 0325. Bankgironummer: 316-3342

Distriktartiklar
tisdag den 15 maj 2018
Nora Rotary hjälper letter andas nattetid
Nora Rotaryklubb fortsätter troget sitt engagemang i Lettland. Bland annat far klubbmedlemmar med transporter till hjälpbehövande i Bauska. I transporterna finns sådant som kommer från bytardagarna i Karlsängskolan i Nora. Men den här gången var det något utöver det vanliga, då man fått med sig värdefull medicinsk utrustning.

Du kan läsa hela artikeln i 24iBergslagen här>>

söndag den 6 maj 2018
Planera in höstens TRF kvällar redan nu
Alla är hjärtligt välkomna att delta i något av höstens tre TRF-seminarier i september.
Tisdag 25/9, Skultuna, Vallonen
Onsdag 26/9, Lindesbergs Stadshotell
Torsdag 27/9, Karlstadsregionen, plats inte bestämd

Under 2 - 3 timmar får du lära dig det mesta om verksamheten inom TRF, The Rotary Foundation, Rotarys hjälpverksamhet. Distriktet står väl rustat för att hjälpa till att starta och driva olika typer av projekt. Vi återkommer med tider och detaljerat program i mitten augusti och hur du anmäler dig. Känn er välkomna till en intressant kväll. Ring gärna redan nu om ni har frågor.

Med vänliga vårhälsningar
Anders Svensson
DRFC  (District Rotary Foundation Chair.)

fredag den 4 maj 2018
Ny entréskylt
Skaffa ny snygg skylt till klubblokalen
Skylten är 30 x 38cm. Vid beställning uppger du dag, tid samt material. Finns i plåt och plast. Plåt rekommenderas för utomhusbruk. Pris 450kr. Beställ hos Gittan på Tack Presentreklam Västerås. info@tackpr.se 021-13 62 11

söndag den 29 april 2018
Rotarymaterial på svenska
Det finns mycket rotarymaterial på svenska, broschyrer, instruktioner och handböcker att ladda ner här>>

söndag den 22 april 2018
Månadsbrev april
Nu finns aprils månadsbrev från Dg att läsa här>>

Distriktprojekt
lördag den 10 februari 2018
RYLA våren 2018

onsdag den 31 januari 2018
R 10 sjukhuset, Jekabpils, Lettland

Rotary-klubbar i miljonprojekt till sjukhus i Lettland.

Ett antal Rotaryklubbar i Sverige och utomlands har nu lyckats få ihop omkring 1,1 miljoner kronor i ett stort hjälpprojekt för ett sjukhus i Jekabpils i sydöstra Lettland - en stad med ca 24 000 invånare. Jekabpils Dome (kommun) är beläget på båda sidor av den mäktiga floden Daugava, 170 km sydost om Riga. Sjukhuset servar även en del omkringliggande kommuner. Grunden för projektet är ett samarbete mellan Rotaryklubbar i Örebroregionen och Riga Rotaryklubb som startade 2005. Samarbetet har projektnamnet R10 och årets projekt är det 10:e i ordningen.

Läs hela rapporten här: R 10 Lettland Jekabpils- sjukhuset.pdf

Projektledare Inese Priedniece, Riga RC fäster Rotaryloggan på skänkt utrustning.

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

Distriktguvernör (DG)

Anneli Jelgert