NYHETSARTIKLAR

Rotary i Almedalen

2019-06-25 - 2019-12-31

Det är femte året i rad, som Rotary är aktiva med tält och seminarier i Almedalen.
I år är det distrikten 2350 och 2370 som arrangerar och finansierar deltagandet. Gotland, där det finns 5 Rotaryklubbar, är ju en del av vårt distrikt 2370.

Planeringsarbetet har pågått sedan december, men snart är det dags och vi vill därför informera Dig om Rotarys aktiviteter i Almedalen 2019.

Vi kommer att ha tältplats 325 på Cramérgatan under 4 dagar - söndag 30/6 t.o.m. onsdag 3/7.

I tältet kommer vi bl.a. att exponera Rotarys Ungdomsutbyte genom utbytesstudenter, som sticker ut med sina kavajer. Ungdomsfonden finansierar i år ungdomarnas deltagande.

Tisdagen den 2 juli kl. 14-16 har vi hyrt lokal E35 i Campus Gotland för två seminarier.

Kl. 14-15 kommer vi att ha ett fredsseminarium med titeln: "Är frivilligorganisationer nyckeln till fred?" och vid detta seminarium kommer följande fem talare att delta i paneldebatten: Erik Melander, professor på RPC Rotary Peace Center vid Uppsala universitet, Anna Maria Corazza Bildt, som nu är Europaparlamentariker & Europaparlamentets samordnare för barns rättigheter, Annelie Börjesson, ordförande för Svenska FN-förbundet, Madeleine Sultan Sjöqvist, Riksstyrelseledamot för Rädda Barnen och Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare för Kvinna till kvinna.

Kl. 15-16 genomföres också ett seminarium "Integration via Rotary Yrkesmentorer" med följande talare: Peter Eklund från Uppsala-Linné RK, som är ordförande, Sören Densjö från Knivsta RK, som är mentor och hans adept Alma Janawi, Margareta Backemar från Stockholm City Första Frukost RK, som också är mentor och hennes adept Svetlana Alexa Asgharian samt Kristofer Erlandsson från Stockholm Global City RK, som är projektledare.

Ann-Britt Åsebol från Falun-Kopparvågen RK, som är aktiv inom Rotary International och Rotary Peace Center, kommer att vara moderator vid bägge seminarierna.

facebook share button twitter share button linkedin share button

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

Distriktguvernör (DG)

Gun-Marie Östedt-Axelsson