Stockholm-Djurgården

fredag den 29 januari 2021
Egoföredrag<br/><i>Kristina Boman</i>

fredag den 5 februari 2021
Ingenjörerna gjorde Sverige rikt - nu kan de rädda klimatet<br/><i>Gunnar Wetterberg</i>
Gunnar WetterbergGunnar Wetterberg är historiker och författare. Hans senaste bok "Ingenjörerna" kom ut tidigare i år.
Från 1999 till 2013 var han SACOs samhällspolitiske chef. Gunnar Wetterbergs CV är långt som en linjal och därtill är han en stor humorist!

"Jag är född i Malmö 1953 och läste så mycket historia jag någonsin kunde. Eftersom lärarutbildningen i historia stängdes sökte jag mig till UD:s aspirantutbildning och arbetade som diplomat både hemma och i Hanoi och Genève. Så småningom bytte jag till Riksrevisionsverket, Finansdepartementet, Svenska Kommunförbundet och Saco. Den röda tråden var ekonomi och strukturfrågor, som jag blivit mer och mer fascinerad av – det är en hisnande upplevelse att sätta sig in i ett problem och så småningom komma på något, som kanske kan vara en lösning."

Foto: Johannes Jansson

fredag den 12 februari 2021
En revolution<br/><i>Per Holknekt</i>
Per HolknektPer Holknekt har inte bara hunnit startat 39 bolag, varav ett, Odd Molly, börsnoterades och värderades till en miljard kronor. Han har en unik förmåga att förvandla aska till eld och har fått många utmärkelser som Årets Exportbolag, Årets bolagsgrundare med flera andra utmärkelser.
Med sin djupa kunskap och långa erfarenhet inom bolagsutveckling, varumärkesarbete/strategier samt entreprenörskap förmedlar Per Holknekt utöver inspiration, skratt och tårar värdefulla nycklar, lärdomar, insikter och metoder som enkelt kan användas och appliceras på precis vem och vad som helst.

Utöver sitt företagande och entreprenörsjkap har han också hunnit med bl a att vara profesionell skateboardåkare och flipperspelare.

fredag den 19 februari 2021
Så slår Coronan mot kulturen<br/><i>Marie Göranzon</i>
Marie Göranzon intervjuas av Lena Adelsohn Liljeroth.

fredag den 26 februari 2021
”Testa, testa, testa” – ett föredrag om testningens roll i pandemin<br/><i>Maria Rankka</i>
Maria Rankka är medgrundare till ABC Labs som är ett av Sverige största laboratorier för Covid-19 analys. Hon har tidigare bland annat varit vd för Stockholms Handelskammare. Maria är också engagerad i ett antal life science och e-hälsobolag.

onsdag den 16 december 2020
Agua Cristalina - Stockholm Djurgårdens internationella projekt i Guatemala
Trots svårigheter, bl.a. med att nå ut till byarna pga covid-19 och ovädret Eta som dragit in över landet och medfört kraftiga översvämningar, har Stockholm Djurgårdens kvinnogrupp kunnat formeras. Fundacíon Progresar har lyckats ge grundläggande utbildning i kvinnors rättigheter, företagande och emotionell hälsa. Fler utbildningar kommer att göras via telefon och varje kvinna kommer att följas upp. När pandemin så tillåter kommer ett intensivare utbildningsprogram att startas.

lördag den 21 november 2020
Samarbete med El Sistema
2019 Inleddes ett samarbete med organisationen El Sistema. Klubben stöttar med stipendier som delas ut vid El Sistemas högtidliga avslutningskonserter i Berwaldhallen. Klubben har delat ut stipendier under två år. Vid klubbens jubileumsfest i mars 2020 på Riddarhuset genomförde El Sistema en lysande fin konsert.
Vårt stöd har bidragit till att El Sistemas musikelever kunnat åka på lägerverksamhet till Lillsveds Folkhögskola två år i rad.

Titta gärna på bifogad länk för mer information kring El Sistema Stockholm och dess verksamhet.

fredag den 13 november 2020
Stockholm Djurgården finns på Instagram
Rotary Stockholm Djurgården på InstagramDu hittar oss på rotarystockholmdjurgarden.

Välkommen att följa oss!

onsdag den 14 oktober 2020
Presentation av Guatemalaprojektet och Fundacíon Progresar
Klubben beslöt under våren att engagera sig i ett projekt i Guatemala som går ut på att stödja en grupp kvinnor i de oländiga trakterna i Alta Verapaz i Guatemala att skapa sig och sina familjer ett bättre liv. Behovet är oändligt och våld i hemmet förekommer i stor utsträckning i dessa familjer.

Fundacíon Progresar