Stockholm-Djurgården

NYHETSARTIKLAR

Miljökommitténs arbetsplan för 2021

Hösten 2020 utsåg vår klubb en Miljökommitté. Den hade föregåtts av diskussioner bland medlemmarna om betydelsen av att klubben engagerar sig i miljö- och hållbarhetsfrågor.

Agua Cristalina - Stockholm Djurgårdens internationella projekt i Guatemala

Trots svårigheter, bl.a. med att nå ut till byarna pga covid-19 och ovädret Eta som dragit in över landet och medfört kraftiga översvämningar, har Stockholm Djurgårdens kvinnogrupp kunnat formeras. Fundacíon Progresar har lyckats ge grundläggande utbildning i kvinnors rättigheter, företagande och emotionell hälsa. Fler utbildningar kommer att göras via telefon och varje kvinna kommer att följas upp. När pandemin så tillåter kommer ett intensivare utbildningsprogram att startas.

Samarbete med El Sistema

2019 Inleddes ett samarbete med organisationen El Sistema. Klubben stöttar med stipendier som delas ut vid El Sistemas högtidliga avslutningskonserter i Berwaldhallen. Klubben har delat ut stipendier under två år. Vid klubbens jubileumsfest i mars 2020 på Riddarhuset genomförde El Sistema en lysande fin konsert.
Vårt stöd har bidragit till att El Sistemas musikelever kunnat åka på lägerverksamhet till Lillsveds Folkhögskola två år i rad.

Titta gärna på bifogad länk för mer information kring El Sistema Stockholm och dess verksamhet.

Stockholm Djurgården finns på Instagram

Rotary Stockholm Djurgården på InstagramDu hittar oss på rotarystockholmdjurgarden.

Välkommen att följa oss!

Presentation av Guatemalaprojektet och Fundacíon Progresar

Klubben beslöt under våren att engagera sig i ett projekt i Guatemala som går ut på att stödja en grupp kvinnor i de oländiga trakterna i Alta Verapaz i Guatemala att skapa sig och sina familjer ett bättre liv. Behovet är oändligt och våld i hemmet förekommer i stor utsträckning i dessa familjer.

Fundacíon Progresar

Slutrapport för projektet Child Day Care Center Bharatpur, Nepal

Child Day Care Center Bharatpur, Nepal

BizAfterwork - Beättelsen om Koenigsegg Jesko

Det är inte alla förunnat att ge namn åt en bil. Mercedes (-Benz) är väl det mest kända. Nu sällar sig namnet Jesko till den skaran.
Vår egen Jesko von Koenigsegg berättade för oss historien om 25-årsjubilerande Koenigseggs bilar. Idag talar man om Koenigsegg med stor respekt. En svensk framgångssaga!

Första svenska kvinna att ha besökt världens alla länder!

För några veckor sedan klarade vår medlem Britt-Marie Boudrie av bedriften att ha besökt världens alla länder! Detta som första kvinna från Skandinavien och förmodligen som första kvinnliga Rotarymedlem (eftersom det bara finns 17 kvinnor i världen som varit i världens alla länder).

Projektrapport 2018 Nepalprojektet

Projektrapporten och bildpresentation kan nu läsas på Klubbprojekt.

Möt Anders Johansson, DG 2019-2020

Anders Johansson, DG 2019-20Anders Johansson, klubbmedlem sedan 1992, är i år DGE, dvs vald för att bli Distriktsguvernör kommande Rotaryår 2019-2020.

Vi gratulerar Anders till den ansvarsfulla posten och ber honom ge några kommentarer om detta.

Stadgar för Rotary Stockholm Djurgården

Stadgar för Rotary Stockholm Djurgården och för Rotary Stockholm Djurgården ideell förening.

Genom avtal är stadgarna desamma för Rotaryklubben och för den ideella föreningen med samma namn.
Här nedan presenteras stadgarna för den ideella föreningen.