Stockholm-Djurgården
STOCKHOLMS VÄSTRA

PROGRAM

Vårvandring på Norra Djurgården

Tidpunkt:
Adress: Norra Djurgården


Vårpromenad med Stockholm Djurgården Rotary Klubb

Henrik WaldenströmDen 27 maj genomför vår Rotary klubb Vårvandringen på Norra Djurgården.

Samling sker kl. 16.50, start 17.00 utanför t-banestation ”Universitetet” i Frescati. Se nedan om kommunikationer. Vi inleder med att Henrik Waldenström visar natur & kultur i de intressanta omgivningarna. Bär gärna oömma kläder och skor lämpliga för kvällens väder.

Vi avslutar Henriks vandring vid Stora Skuggan kl. 18.00. Där får vi en presentation avseende pollinering av Märtha Angert Lilliestråle (projektledare för länsstyrelsens Pollinerarprojekt) och Christer Pettersson (ansvarig för den fortsatta utvecklingen av Bergiusdalen) samtidigt som vi tillverkar insektshotell och avnjuter picknick ur egen medhavd matsäck.

Under Märthas och Christers ledning placerar vi ut insektshotellen och avslutar promenaden vid t-banestation ”Universitetet” i Frescati kl. 19.30.   

Vi kommer i samband med Vårpromenaden att producera en video som ingår i Rotarys videoutmaning ”IFIXTHEPLANET” arrangerat av ESRAG (Environmental Sustainability Rotary Action Group).

Miljökommittén ser fram mot Vårvandringen och hoppas att så många som möjligt kan delta.  

Några har redan anmält sig men för er som inte redan har gjort det kan anmälan ske senast den 25 maj till: Anders Johansson eller 072-5526659.

Angående kommunikationer:
T-bana linje 14, röd, mot Mörby Centrum. Även t ex Buss 50, ganska glest besatt fr o m Odenplan. Kolla SL-appen.
Ang bilparkering finns det flera platser kring Riksmuseet och Universitetet. Beräkna 10 min till mötesplatsen om du parkerar vid Bergiusvägen, 5-7 min från Blå husen.
Ang parkeringsmöjligheter vid Universitetet se bl.a: Kommunikationer och parkering

Hjärtligt välkomna!

Anders Johansson, ordf i Miljökommittén