Den 8 april 2017 var det åter dags för Rotarys välgörenhetskonserter!
Musik utan gränser, med två fina föreställningar som var väldigt uppskattade.

Medverkande:
Män & Mer från Aneby och Très bien ensamble, Södra Vätterbygdens Folkhögskola

Män & Mer från Aneby

SVF Jönköping
Varför gör vi detta i Aneby Rotaryklubb?
Pengarna som samlas in i sambande med konserterna går dels till byutveckling i Bangladesh och dels till en skola i byn Golomolo i Uganda. Även i år sätter vi av 20 000 kronor till integrationsarbete i Aneby kommun.

Insatserna i Bangladesh sker i samarbete med Svenska Barnhjälpen Aneby och stödet till skolan i Uganda sker genom Föreningen Golomolo i Malmö. Integrationsinsatserna i Aneby sker bl.a. i samarbete med Aneby kommun, kyrkorna och olika frivilligorganisationer. Alla insatser återredovisas i samband med konserterna.

Konserterna 2016 gav ett nettoöverksott på hela 105 598 kronor! De pengarna gick till:
  • två djupborrade brunnar för rent dricksvatten i Bangladesh (24 000 kronor)
  • hjälp till självhjälp i form av mikroföretagande i Bangladesh (30 799 kronor)
  • skolan i Golomolo i Ugana (30 799 kronor)
  • integrationsinsatser i vår egen kommun, Aneby (20 000 kronor)

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

J3 köket
Jönköpingsv. 3
57824 Aneby

Ordinarie mötestid: Måndagar 19:00

Mimmi Vogt berättar om sin konst som hänger i biblioteket. Vi äter först 19.00 och därefter går vi dit.
2017-10-30 19:00