Den 7 april 2018 var det åter dags för Rotarys välgörenhetskonserter!
Musik utan gränser, det var två fantastiska föreställningar i Anebys vackra konserthus.

Medverkade i konserterna gjorde:

Gittan Glans – piano, sång. Andreas Glans – sång, keyboard, percussion, gitarr. Johan Henningson – flöjt, saxofon, sång. Bosse Hellgren – bas. Anders Gustavsson – trummor. Magnus Karlsson – gitarr. Viktoria Glans – sång, gitarr. Märta Fransson – sång. Johannes Glans – sång, gitarr. Alexander Orre – sång, gitarr. Producent  – Åsa Lundqvist. Ljud & ljus – LjudJohan AB.

Music brings togetherness!

Henningsson & GlansJohannes GlansViktoria Glans

Alexander OrreMärta Fransson

Varför gör vi detta i Aneby Rotaryklubb?
Pengarna som samlas in i samband med konserterna går till välgörande ändamål ute i världen och till goda insatser i närområdet, Aneby kommun.

Överskottet från 2017 års konserter:
Insatserna i Bangladesh sker i samarbete med Svenska Barnhjälpen Aneby och stödet till skolan i Uganda sker genom Föreningen Golomolo i Malmö. Integrationsinsatserna i Aneby sker bl.a. i samarbete med Aneby kommun, kyrkorna och olika frivilligorganisationer. Alla insatser återredovisas i samband med konserterna.

Konserterna 2017 gav ett nettoöverksott på hela 89 954 kronor! De pengarna gick till:
  • djupborrade brunnar för rent dricksvatten i Bangladesh (24 000 kronor)
  • hjälp till självhjälp i form av mikroföretagande i Bangladesh (22 977 kronor)
  • skolan i Golomolo i Uganda (22 977 kronor)
  • integrationsinsatser i vår egen kommun, Aneby (20 000 kronor)

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

J3 köket
Jönköpingsv. 3
57824 Aneby

Ordinarie mötestid: Måndagar 19:00

"Måltidsupplevelser i kulturhistoriska miljöer". Anneli Persson, verksamhetschef för Åsens by, tar emot. Projektet handlar om, en upplevelse kring mat som länkar samman historia, råvara, berättelser, smaker och dofter, samt en ökad medvetenhet kring mat och livsmedelsproduktion. Samåkning från J3, samling 18.25. Vi äter mat från Åsens by med anknytning till ämnet.
2018-08-27 19:00