Årjäng

Välkommen till Årjängs Rotaryklubb
En trivsam klubb med god kamratskap och stämning!
Vi följer mottot: Omtanke utan baktanke.

Följ oss gärna på Facebook

torsdag den 15 april 2021
Bente Jordansson – Ego-presentation.
Vår nyaste medlem Bente Jordansson håller sitt Ego-föredrag.

torsdag den 22 april 2021
Margareta och Hans Bryntesson, Oljecentralen AB - Över 50 år i branschen och Värmlands bästa lokalkännedom
Oljecentralen är ett gammalt lokalt oljebolag i västra Värmland (Årjäng) som hållit på sedan mitten av 60-talet med försäljning och transporter. De säljer och transporterar eldningsolja, diesel, smörjmedel och pellets till jordbrukare, entreprenörer, industrier och villakunder! Nu får vi möjligheten att lyssna på deras långa historia.

torsdag den 3 juni 2021
Margareta Hallin, Svenska Byggnadsvårdsföreningen -att verka för byggnadsvårdens utveckling – i människans och samhällets tjänst.
Margareta Hallin, ordförande i Svenska Byggnadsvårdsföreningen berättar om verksamhetens arbete. Byggnadsvårdsföreningen bildades 1975 och är en oberoende, ideell förening som jobbar för skydda, vårda och bevara byggnader och bebyggelsemiljöer från alla tider.

fredag den 2 april 2021
Distriktskonferens by Zoom
Lärdag 25/4 kl 10:00 - 15:30.
Möt människor som gör skillnad inom Rotary, Köping och Sverige.
Ann-Britt Ryd Pettersson är programledare under årets digitala distriktskonferens.

fredag den 12 februari 2021
Dags att nominera Guvernör 2023-24

Välkomna att nominera!
Mitt år som Guvernör i vårt Distrikt tar slut den 30 juni i år.  Då tillträder Anna Mohlén Lauridsen, Sunne Rotaryklubb, som ny Guvernör i vårt Distrikt för Rotaryåret 2021-2022.

Olof Frisk, Karlskoga-Nobel Rotaryklubb, blir Guvernör i vårt Distrikt Rotaryåret 2022-2023.

Nu är det dags att nominera Olof Frisks efterträdare som Guvernör i Distrikt 2340 för Rotaryåret 2023-2024. För att bli Guvernör i ett Dustrikt krävs 7 års medlemskap i Rotary samt ett fullgjort Presidentskap.

Den som får förtroendet blir DGN (District Governor Nominee) den 1 juli 2021, DGE (District Governor Elect) den 1 juli 2022 och slutligen DG (District Governor) den 1 juli 2023.

Maila mig förslag på lämpliga personer!

Karl Beijbom

fredag den 13 november 2020
DDF till Askersund

Grattis Askersunds RK - bäst i distriktet
Rotary Foundation kommittén har beslutat att ge Askersunds RK 1.000 dollar av distriktets DDF-medel för att de förtjänstfullt bidragit till den viktiga Årliga Fonden. Bäst i klassen. 47 $ i snitt per medlem/år de senaste sex åren imponerar. Pengarna kommer att delfinansiera det nya DG projektet i Uganda - Agriculture for sustainable living

torsdag den 22 oktober 2020
ENDPOLIONOW

Den 24 oktober är Världspoliodagen. En årlig påminnelse om att polion i världen måste utrotas.