Våra lunchmöten hålls i ett fantastiskt hus och lokal som tidigare varit en Metodistkyrka, www.sinnenashus.se

Väl inne i entrén har du som besökare möjlighet att hänga av dina ytterkläder nere till höger innan du fortsätter uppför trappan. Väl uppe möts du av våra klubbvärdar som hjälper dig för att registrera din närvaro, du betalar din lunch. Våra klubbvärdar hjälper dig gärna att känna dig till rätta men det naturliga är att du minglar med alla medlemmar som samlats utanför matsalen. På en given signal anträder vi matsalen där fri sittning tillämpas.

Oberoende av vilket bord du sitter vid vågar vi lova fantastisk mat, kaffe med kaka och stimulerande bordssamtal. Efter spisen vidtar ett intressant föredrag innan presidenten summerar och förklarar lunchmötet avslutat.

Under årens lopp har klubben varit engagerad i olika projekt där det äldsta är Garissaprojektet som 1988 startades upp av klubbens tidigare hedersmedlemmar Carl-Axel Ekman och hans maka Monica. Mer om Garissaprojektet och andra projekt som klubben driver eller är inblandad i beskrivs nedan under rubriken Klubbprojekt.

Är du intresserad av att få information om Rotary och kanske bli medlem i Rotary. Skicka då ett mail till adressen du finner i vänstermarginalen så tar vi kontakt med dig.

Klubbens Swish-nummer är123 220 8874

Välkommen till Borås Östra Rotaryklubb

Sista juni 2019 gick Rotaryklubbarna Borås Östra och Borås Södra samman till en klubb som kallas Borås Östra Rotaryklubb (beroende på att Östra är äldst av de två). Mötesdag, tid och plats är torsdagar kl 12.00 i Sinnenans Hus.

Klubbprogram

torsdag den 28 november 2019
Årsmöte

torsdag den 12 december 2019
Kulturskolans Luciatåg glädjer oss

torsdag den 19 december 2019
Jul i ord och ton Patric Cerny

Klubbprojekt
onsdag den 25 januari 2017
Destination Gymnasiet

Borås Östra Rotaryklubb stödjer Destination Gymnasiet. Varje söndag under terminen coachar man ett 40-tal grundskoleelever i åk 9 som saknar betyg i huvudämnen som matematik och engelska. Målet är att eleverna ska nå godkända betyg och komma in på gymnasiet,  www.borasframtid.se

söndag den 27 mars 2016
Projekt Bäckäng
Projekt Bäckäng innebär att klubbens medlemmar och de yrken de representerar deltar i en aktivitet för att informera eleverna vid Bäckängskolan inför deras olika yrkesval.

onsdag den 1 juli 2015
Garissa
Borås Östra Rotaryklubb stöder sedan många år tillbaka "Garissa projektet", www.garissa.se, med de tidigare hedersmedlemmarna Carl-Axel Ekman och hans sedan flera år framlidna maka Monica som grundare. Carl-Axel var medlem i Borås Östra under många år och avled i januari 2018.

onsdag den 1 juli 2015
Musikskolan i Borås
Varje år i december delar klubben ut stipendier till någon eller några framstående elever vid Musikskolan i Borås

E-post: borasostra.rotaryklubb@gmail.com