Borås Östra
STOCKHOLMS VÄSTRA

Tyvärr har coronapandemin medfört att vi inte just nu kan hålla fysiska möten utan vi har digitala möten via Zoom. Vi provar också en annan veckodag. Måndag i stället för torsdag.
Vi hoppas att vi ska kunna återuppta de fysiska mötena snart igen. Vi hann träffas några gånger under hösten innan de hårdare reglerna slog till. Förutom digitala möten planeras också kortare promenader där vi kan "walking and talking"

Bilderna är från våra lunchmöten som normalt hålls i ett fantastiskt hus och lokal som tidigare varit en Metodistkyrka. Vi har tidigare träffats på torsdagar kl 12.00-13:15 i Sinnenans Hus på Yxhammargatan. En diskussion pågår om att byta dag. 

Väl inne i entrén har du som besökare möjlighet att hänga av dina ytterkläder nere till höger innan du fortsätter uppför trappan. Väl uppe möts du av våra klubbvärdar som hjälper dig för att registrera din närvaro, du betalar din lunch. Våra klubbvärdar hjälper dig gärna att känna dig till rätta men det naturliga är att du minglar med alla medlemmar som samlats utanför matsalen. På en given signal anträder vi matsalen där fri sittning tillämpas.

Oberoende av vilket bord du sitter vid vågar vi lova fantastisk mat, kaffe med kaka och stimulerande bordssamtal. Efter spisen vidtar ett intressant föredrag innan presidenten summerar och förklarar lunchmötet avslutat.

Under årens lopp har klubben varit engagerad i olika projekt där det äldsta är Garissaprojektet som 1988 startades upp av klubbens tidigare hedersmedlemmar Carl-Axel Ekman och hans maka Monica. Mer om projekt som klubben driver eller är inblandad i beskrivs nedan under rubriken Klubbprojekt.

Är du intresserad av att få information om Rotary och kanske bli medlem i Rotary. Skicka då ett mail till adressen du finner i vänstermarginalen så tar vi kontakt med dig.

Klubbens Swish-nummer är123 220 8874Välkommen till Borås Östra Rotaryklubb

Sista juni 2019 gick Rotaryklubbarna Borås Östra och Borås Södra samman till en klubb under namnet Borås Östra Rotaryklubb.

 


måndag den 17 maj 2021
Digitalt möte
 
torsdag den 20 maj 2021
Promenad Kransmossen
 
torsdag den 27 maj 2021
Promenad Almenäs badplats
 

onsdag den 25 januari 2017
Destination Gymnasiet


Borås Östra Rotaryklubb stödjer Destination Gymnasiet. Varje söndag under terminen coachar man ett 40-tal grundskoleelever i åk 9 som saknar betyg i huvudämnen som matematik och engelska. Målet är att eleverna ska nå godkända betyg och komma in på gymnasiet,  https://www.destinationgymnasiet.se/

 
onsdag den 1 juli 2015
Musikskolan i Borås
Varje år i december delar klubben ut stipendier till någon eller några framstående elever vid Musikskolan i Borås