Borås Viskan

PROJEKT - Internationella Projekt

Projekt Tanzania 2017

Borås Viskan Rotary Klubb har sedan år 2000 drivit olika projekt i Tanzania. Inriktningen har varit att satsa på utbildning och hälsovård. I samarbete med Arusha Mount Meru Rotary Club driver vi olika projekt. Sedan länge är vår lokala Rotarykontakt Anna Rweyemamu. En kort (ca 7 minuter) video som berättar om våra gemensamma hjälpprojekt togs fram av Mt Meru klubben våren 2017 och länken till den är https://youtu.be/HKhv7Hi-kOg

Women Empowerment Project Tanzania (Project Report)

Rotary Club Of Arusha Mount Mernu (Tanzania) in collaboration with Rotary Club of Borås Viskan (Sweden). To positively change lives of women engaged in informal businesses in Arusha through a system financial support so that they become economically able to support their families.

Projekt Tanzania 2014

Rotary Borås Viskan - Projekt Tanzania, lägesrapport 2014. Vår klubb har sedan år 2000 drivit olika projekt i Tanzania. Inriktningen har varit att satsa på utbildning, hälsovård samt sjukvård. Upprinnelsen till detta var en redan etablerad kontakt mellan Fristad Folkhögskola utanför Borås och deras vänskola Tango i Mbulu, Norra Tanzania.