Borås Viskan

Inom Borås-Viskan Rotaryklubb engagerar vi oss i samhället via våra yrkesroller och i Rotarys lokala och globala projekt. Under trevliga former träffas vi var fredag 07:15-08:30 på gemytliga Yxhammargården för att umgås och äta frukost tillsammans kombinerat med intressanta föredrag. Nu i dessa tider med Covid-19 så har vi hybridmöten med max 40 medlemmar på Yxhammargården och de som önskar kan vara med via Zoom. Medlemsantalet uppgår för närvarande till 67 varav 38% är kvinnor och 62% är män. Klubben präglas av kamratskap, gemenskap och sammanhållning. I Borås är vi totalt 3 klubbar och mer info finner du/ni på www.facebook.com/rotaryboras/

Du är hjärtligt välkommen att som Rotarymedlem eller gäst besöka oss på våra veckomöten fysiskt alternativt digitalt via Zoom. Det digitala veckomöte är varje helgfri fredag klockan 07.30. Kontakta oss på Borås-Viskans e-postadress: boras-viskan@rotary.se så får du länk och information om vårt veckomöte.

Ta dig tid och besök oss i denna underbara klubb.

Välkommen!

fredag den 24 september 2021
Vinlotteri + yrkesföredrag

tisdag den 28 september 2021
Klubbaktivitet - Borås museum
Borås museum och Boråsigheter
Häng med till Borås museum och se utställningen Boråsigheter, som är ett bidrag till 400-års firandet.
Hur skildrar man en 400-åring? Vi har gjort det genom att lyfta fram sådant som är välkänt, som att Borås är en handelsstad. Men också valt att visa det som kanske är mer oväntat. Välkommen in och ta del av bilder, föremål och boråsarnas egna berättelser!
Förutom utställningen får vi också en introduktion till Borås Museum med de gamla husen från olika delar av Sjuhäradsbygden.
Tisdag 28 september kl. 17.30.
Vi får en guidad tur av intendent Frida Andersson, kollega till Ewa Blomqvist.

onsdag den 29 september 2021
After Work på Pitchers

torsdag den 30 september 2021
Internationella kommittén

fredag den 1 oktober 2021
Rotaract & Rotex

måndag den 20 november 2017
Projekt Tanzania 2017
Borås Viskan Rotary Klubb har sedan år 2000 drivit olika projekt i Tanzania. Inriktningen har varit att satsa på utbildning och hälsovård. I samarbete med Arusha Mount Meru Rotary Club driver vi olika projekt. Sedan länge är vår lokala Rotarykontakt Anna Rweyemamu. En kort (ca 7 minuter) video som berättar om våra gemensamma hjälpprojekt togs fram av Mt Meru klubben våren 2017 och länken till den är https://youtu.be/HKhv7Hi-kOg

fredag den 1 maj 2015
Women Empowerment Project Tanzania (Project Report)
Rotary Club Of Arusha Mount Mernu (Tanzania) in collaboration with Rotary Club of Borås Viskan (Sweden). To positively change lives of women engaged in informal businesses in Arusha through a system financial support so that they become economically able to support their families.

torsdag den 1 maj 2014
Projekt Tanzania 2014
Rotary Borås Viskan - Projekt Tanzania, lägesrapport 2014. Vår klubb har sedan år 2000 drivit olika projekt i Tanzania. Inriktningen har varit att satsa på utbildning, hälsovård samt sjukvård. Upprinnelsen till detta var en redan etablerad kontakt mellan Fristad Folkhögskola utanför Borås och deras vänskola Tango i Mbulu, Norra Tanzania.