Inom Borås Viskan Rotary-klubb engagerar vi oss i samhället via våra yrkesroller och i Rotarys lokala och globala projekt. Under trevliga former träffas vi var fredag 07:15-08:30 på gemytliga Yxhammargården för att umgås och äta frukost tillsammans kombinerat med intressanta föredrag. Medlemsantalet uppgår för närvarande till 71 varav 35% är kvinnor och 65% är män. Klubben präglas av kamratskap, gemenskap och sammanhållning. I Borås är vi totalt 3 klubbar och mer info finner du/ni på www.facebook.com/rotaryboras/

Ta dig tid och besök oss i denna underbara klubb. Välkommen!

Klubbprogram
fredag den 22 november 2019
Kalsongteatern bjuder på en försmak av nyårsrevyn
Denna morgon gästas vi av Kalsongteatern och material från den kommande nyårsrevyn på Sagateatern som har premiär 5 januari för att sedan spela fram till 1 februari. Det kommer även att bli en klubbkväll då vi kan gå tillsammans för att se hela föreställningen.

fredag den 29 november 2019
Vinlotteri + årsmöte
Förutom vinlotteri och årsmöte så kommer vi att få sång och musik med Petra Kyllergård & Joakim Rydell!

fredag den 6 december 2019
Lucia med följe - samt reseberättelse från vinresan
Till oss kommer Lucia en vecka i förväg. Det kommer också att vara första gången då vi även får med en mansröst i luciatåget.
Som vid tidigare tillfällen får vi påminna om att vi förväntas vara på plats i god tid - så att vi kan sitta vid borden kl 7.15 då Lucia skrider in.

Efter frukosten vår vi bilder och berättelser från höstens vinresa.

fredag den 13 december 2019
Program kommer

fredag den 20 december 2019
Vinlotteri & Julbetraktelse med musik
Årets sista vinlotteri. Därefter jubetraktelse och julmusik med Per Ulvestig och Petra Kyllergård

Klubbprojekt
måndag den 20 november 2017
Projekt Tanzania 2017
Borås Viskan Rotary Klubb har sedan år 2000 drivit olika projekt i Tanzania. Inriktningen har varit att satsa på utbildning och hälsovård. I samarbete med Arusha Mount Meru Rotary Club driver vi olika projekt. Sedan länge är vår lokala Rotarykontakt Anna Rweyemamu. En kort (ca 7 minuter) video som berättar om våra gemensamma hjälpprojekt togs fram av Mt Meru klubben våren 2017 och länken till den är https://youtu.be/HKhv7Hi-kOg

fredag den 1 maj 2015
Women Empowerment Project Tanzania (Project Report)
Rotary Club Of Arusha Mount Mernu (Tanzania) in collaboration with Rotary Club of Borås Viskan (Sweden). To positively change lives of women engaged in informal businesses in Arusha through a system financial support so that they become economically able to support their families.

torsdag den 1 maj 2014
Projekt Tanzania 2014
Rotary Borås Viskan - Projekt Tanzania, lägesrapport 2014. Vår klubb har sedan år 2000 drivit olika projekt i Tanzania. Inriktningen har varit att satsa på utbildning, hälsovård samt sjukvård. Upprinnelsen till detta var en redan etablerad kontakt mellan Fristad Folkhögskola utanför Borås och deras vänskola Tango i Mbulu, Norra Tanzania.

E-post: boras-viskan@rotary.se

Yxhammargården