Inom Borås Viskan Rotary-klubb engagerar vi oss i samhället via våra yrkesroller och i Rotarys lokala och globala projekt. Under trevliga former träffas vi var fredag 07:15-08:30 på gemytliga Yxhammarsgården för att umgås och äta frukost tillsammans kombinerat med intressanta föredrag. Medlemsantalet uppgår för närvarande till 73 varav 36% är kvinnor och 64% är män. Klubben gemomsyras av kamratskap, gemenskap och sammanhållning. I Borås är vi totalt 5 klubbar och mer info finner du/ni på www.facebook.com/rotaryboras/

Ta dig tid och besök oss i denna underbara klubb. Välkommen!

Klubbprogram
fredag den 30 augusti 2019
Vinlotteri och Borås Saxofonkvartett
Borås Saxofonkvartett med Kenneth Källerman kommer att vara med och förgylla vårt frukostmöte - både före frukosten och efter vinlotteriet.
Detta blir den första, av vad vi hoppas fler, kulturella programpunkten i samband med vinlotterierna.

fredag den 6 september 2019

fredag den 13 september 2019

fredag den 20 september 2019

fredag den 27 september 2019
Vinlotteri + miniföredrag

Klubbprojekt
måndag den 20 november 2017
Projekt Tanzania 2017
Borås Viskan Rotary Klubb har sedan år 2000 drivit olika projekt i Tanzania. Inriktningen har varit att satsa på utbildning och hälsovård. I samarbete med Arusha Mount Meru Rotary Club driver vi olika projekt. Sedan länge är vår lokala Rotarykontakt Anna Rweyemamu. En kort (ca 7 minuter) video som berättar om våra gemensamma hjälpprojekt togs fram av Mt Meru klubben våren 2017 och länken till den är https://youtu.be/HKhv7Hi-kOg

fredag den 1 maj 2015
Women Empowerment Project Tanzania (Project Report)
Rotary Club Of Arusha Mount Mernu (Tanzania) in collaboration with Rotary Club of Borås Viskan (Sweden). To positively change lives of women engaged in informal businesses in Arusha through a system financial support so that they become economically able to support their families.

torsdag den 1 maj 2014
Projekt Tanzania 2014
Rotary Borås Viskan - Projekt Tanzania, lägesrapport 2014. Vår klubb har sedan år 2000 drivit olika projekt i Tanzania. Inriktningen har varit att satsa på utbildning, hälsovård samt sjukvård. Upprinnelsen till detta var en redan etablerad kontakt mellan Fristad Folkhögskola utanför Borås och deras vänskola Tango i Mbulu, Norra Tanzania.

E-post: boras-viskan@rotary.se

Yxhammargården