Borås Viskan
STOCKHOLMS VÄSTRA


Inom Borås-Viskan Rotaryklubb engagerar vi oss i samhället via våra yrkesroller och i Rotarys lokala och globala projekt. Under trevliga former träffas vi var fredag 07:15-08:30 på gemytliga Yxhammargården för att umgås och äta frukost tillsammans kombinerat med intressanta föredrag. Nu i dessa tider med Covid-19 så har vi hybridmöten med  fysiskt deltagande på Yxhammargården och de som önskar kan vara med via Zoom. Rotarys grundtanke är att vi ska träffas och utbyta erfarenheter och tankar, därför ser vi helst att vi träffas fysiskt på Yxhammargården. Medlemsantalet uppgår för närvarande till 70 varav 40 % är kvinnor och 60 % är män. Klubben präglas av kamratskap, gemenskap och sammanhållning. I Borås är vi totalt 3 klubbar och mer info finner du/ni på www.facebook.com/rotaryboras/

Du är hjärtligt välkommen att som Rotarymedlem eller gäst besöka oss på våra veckomöten fysiskt alternativt digitalt via Zoom. Det digitala veckomöte är varje helgfri fredag klockan 07.30. Kontakta oss på Borås-Viskans e-postadress: boras-viskan@rotary.se så får du länk och information om vårt veckomöte.

Ta dig tid och besök oss i denna underbara klubb.

Välkommen!


fredag den 21 januari 2022
Saneringen av Viskan - Digitalt möte
 
onsdag den 26 januari 2022
Digital After Work via Zoom
OBS ! Dessvärre har det visat sig att nedan öl-"pack" Little Walley ej släpps på systembolagen i Borås.
Följande tre öl sorter ersätter nedan (först) angivna:
1) Nr 1237 - Smith Street Bestr Bitter (Bertil),
2) Nr 1651 - Chimay blå (trapist) och
3) Nr 1290 - Deschutes, The Abyss.

  / Klubbmästaren Thord Elvljung  
 
 
torsdag den 3 februari 2022
Styrelsemöte
 
fredag den 4 februari 2022
Program kommer
 

måndag den 20 november 2017
Projekt Tanzania 2017
Borås Viskan Rotary Klubb har sedan år 2000 drivit olika projekt i Tanzania. Inriktningen har varit att satsa på utbildning och hälsovård. I samarbete med Arusha Mount Meru Rotary Club driver vi olika projekt. Sedan länge är vår lokala Rotarykontakt Anna Rweyemamu. En kort (ca 7 minuter) video som berättar om våra gemensamma hjälpprojekt togs fram av Mt Meru klubben våren 2017 och länken till den är https://youtu.be/HKhv7Hi-kOg
 
fredag den 1 maj 2015
Women Empowerment Project Tanzania (Project Report)
Rotary Club Of Arusha Mount Mernu (Tanzania) in collaboration with Rotary Club of Borås Viskan (Sweden). To positively change lives of women engaged in informal businesses in Arusha through a system financial support so that they become economically able to support their families.
 
torsdag den 1 maj 2014
Projekt Tanzania 2014
Rotary Borås Viskan - Projekt Tanzania, lägesrapport 2014. Vår klubb har sedan år 2000 drivit olika projekt i Tanzania. Inriktningen har varit att satsa på utbildning, hälsovård samt sjukvård. Upprinnelsen till detta var en redan etablerad kontakt mellan Fristad Folkhögskola utanför Borås och deras vänskola Tango i Mbulu, Norra Tanzania.