Borlänge Rotaryklubb samlar samhällsengagerade människor, förenade i en gemensam strävan att göra världen bättre - såväl i det stora som i det lilla. Varmt välkommen till vår hemsida! Här hittar du information om klubben; vilka vi är, vad vi gör och vad vi står för. Vill du veta mer om Rotary eller har du en intressant föredragsidé; hör av dig!

Klubbprogram
måndag den 23 september 2019
Omid Massali: Galleri Svarta Gran
Omid Massali driver tillsammans med sin fru Petra Wåhlin Massali Galleri Svarta Gran i Borlänge. Ett galleri som fått mycket uppmärksamhet för sina fina utställningar.
För närvarande visas på Galleri Svarta Gran utställningen
”Ner med allt! Åt helvete med kungen, fosterlandet och kulturen” av Peter Johansson, vilken är förlängd till den 5 oktober. Utställningen är kompletterad med det brev han nyligen skickade till Donald Trump om att denne borde köpa Dalarna i stället för Grönland.

Nästa utställning kommer att bli en pop up-utställning på CTH i Borlänge centrum.
Galleri Svara Gran har också nyligen givit ut en bok om sina första två år. ”Sinnen och förmåga till kontakt”

Föredragshållare Omid Massali.

måndag den 30 september 2019
Helena Blom, CFO Byggpartner: Att jobba som CFO vice VD i ett börsnoterat bolag
"Helena Blom tillträder tjänsten som CFO i ByggPartner i Dalarna Holding AB. Hon har stor erfarenhet inom projektstyrning och styrelsearbete och kommer närmast från en roll som ansvarig för projektcontrolling inom ABB. Helena kommer ingå i koncernledningen och tillträder sin roll den 19 mars 2018." Så stod det i pressmeddelandet då Helena Blom to sig an en stora utmanigen att arbeta som CFO, i ett börsnoterat bolag.  Nu kan du möte henne och få höra mer om hennes spännande liv och tillvaron på ByggPartner.

måndag den 14 oktober 2019
Lars Haglöf, PWR Racing: Från villagarage till affärspartner med Sveriges mäktigaste industrifamilj, racerstjärna och VD i Europas snabbast växande företag I sin bransch
PWR Racing grundades 2012 av Peter ”Poker” Wallenberg och racingföraren Daniel Haglöf. Teamet har sedan dess växt från ett litet tvåbilsteam till en av de största krafterna inom svensk racing. Med starka värderingar och lika självklara som okonventionella idéer är teamet en katalysator inom motorsport.

Föreläsare är Lars Haglöf

måndag den 21 oktober 2019
Lars Larsson, VD Borlänge Energi: Biogas och varför det ska rädda klimatet

Biogas är ett helt förnybart bränsle som framställs av biomassa och består till största delen av metan. Biogas används till produktion av värme och el eller som fordonsgas. Den kan också användas som råvara eller energikälla inom industrin.

Biogas är ett av marknadens bästa drivmedel ur miljö och hälsosynpunkt. Kanske det bästa om hela samhällets nyttor vägs samman, där vi väger in att biogasen genererar lokala jobb, fossilfritt bränsle, minskar hälsoskadliga ämnen och framförallt nyttjar vårt avfall och slam på ett bra sätt.

Lars Larsson är VD på Borlänge Energi och berättar mer om Borlänges, Dalarnas och Sveriges arbete med biogas.

måndag den 28 oktober 2019
Jan-Olof Strandberg, DG Distrikt 2330. Besök av Distriktsguvernören
Ta chansen att träffa vår Distriktsguvernör Jan-Olof Strandberg från Gävle.

Distriktprogram
måndag den 23 september 2019
After PETS - Hälsingland

fredag den 4 oktober 2019
DISTRIKTSKONFERENS GÄVLE, Clarion Hotel,
Distriktmästerskap i golf. Inleds med gemensam lunch på Mackmyra Golfklubb.

lördag den 5 oktober 2019
DISTRIKTSKONFERENS I GÄVLE