Bromölla

PRESIDENT: Lena Olsson

Rotary – ”Rotary Opens Opportunities”

Rotary är ett globalt yrkesnätverk och en hjälporganisation. Rotarys motto är Service Above Self, osjälviskt tjänande, vilket betyder att hjälpa utan egen vinning.

Rotarys världspresident 2020/2021 är Holger Knaack.  Hans motto är Rotary Opens Opportunities;

”Rotary inte bara är en klubb för människor att ansluta sig till - utan snarare en inbjudan till ständiga möjligheter. Rotary skapar vägar för medlemmar att förbättra sina egna liv och livet för dem de hjälper genom olika hjälpprojekt. Allt vi gör skapar möjligheter för någon någonstans.

Bromölla Rotaryklubb har möten varje vecka. Vi, medlemmarna, träffas, äter lunch och lyssnar på ett föredrag. På så sätt ökar kunskapen i klubben och genom att ta del av varandras yrkes- och livserfarenheter ökar förståelsen för varandra och människor i världen. Som rotarymedlem kan man besöka klubbar i hela världen. Det finns 32 000 rotaryklubbar i 168 länder i världen.

Aktiviteter

Bromölla Rotaryklubb genomför tillsammans med Ryssbergets IK varje år Humlestafetten.  Det är ett uppskattat och trevligt arrangemang där gammal som ung kan delta. De pengar som tävlingen genererar används till hjälpverksamhet lokalt och ute i världen.  Bromölla Rotaryklubb stödjer årligen genom bidrag det världsomspännande projektet End Polio Now. Klubben ger i övrigt bidrag vid tillfällen där behov uppstår.

Bromölla Rotaryklubb delar årligen ut Miljöstipendium och Stipendium till Helmer Olssons minne. Rotary har ett flertal år också bidragit till att två deltagare kunnat gå ledarskapsutbildningen RYLA (Rotary Youth Leadership Awards).

Medlemsrekrytering

Bromölla Rotaryklubb är öppen för nya medlemmar som känner att de vill göra en insats/göra skillnad hemma eller i världen eller bara dela med sig av sin yrkes- och livserfarenhet. Som rotarian har man en hög etisk standard i sitt personliga liv och i yrkeslivet.

Övrigt

Klubbens veckomöten genomförs under Corona pandemin digitalt eller fysiskt/digitalt. Mötesform framgår av programtablån.

Lena Olsson

President
Bromölla Rotaryklubb
info@tabella.se
Tel: +46 (0)70 268 66 86

Bromölla Rotaryklubb – en inkluderande klubb för ett inkluderande samhälle.