NYHETSARTIKLAR

Ett referat från lunchmötet 2019-08-30

2019-09-02 - 2020-03-30

Så var det dags att börja höstterminen i vår klubb. Nya presidenten hälsade alla välkomna. Vi var sjutton egna medlemmar på plats och en ”gäst”, Torsten Sjögren, som dock blev hälsad välkommen som ny medlem i klubben efter sin övergång från Stockholm-Bromma.

 

Margit hälsade os välkomna till ett nytt, spännande och intressant rotaryår.

 

Först lite information, som vanligt.

-          Golfklubben får ny restauratör då Felix Johndal, som vi känner från hans tid på Villa Pauli, tar över i oktober. Restaurangen kommer då att ha stängt två veckor för renovering, under vilken tid vi får hitta andra lösningar för våra möten.

-          Rotarys Golftävling 20/9. Det finns fortfarande tre platser kvar för hugade spelare. Efter tävlingen är det en välgörenhetsmiddag till vilken även icke tävlande är välkomna. nder kvällen blir det också lotterier och en konstauktion.

-          Klubbresan till Krakow 17-20 oktober. Fler resenärer är välkomna. Anmäl er till Eva v Sydow.

I det sammanhanget påminde Eva om att ni bör svara på de mail med inbjudningar o dyl, som går ut från klubben så arrangörerna vet att ni sett dem.

-          I år fyller klubben 50 år! Detta sker den 29 november och det kommer att firas med en fest på Golfklubben. Priset är redan förhandlat av Lars J till den facila summan av 535 kr/ pers.

 

Vår nye medlem Torsten Sjögren, som varit flitig gäst hos oss tidigare, presenterade sig kort. Han växte upp i Solna, gick i skola på Norra Latin och därefter KTH. Jobbat på bl a Burrows, IBM, IBS och sedan i egen låda. Familj med fru och tre barn. Har bott i Enebyberg men sedan flytt till Klubbvägen i Mörbydalen. Torsten har suttit tre perioder i Kommunstyrelsen för M. Är nu ordförande i Djursholm  AB. Kompis med Lars J och kusin med Lennart adderar till hans meriter.

 

Sedan tog Margit upp sina tankar kring sitt presidentår med utgångspunkt i den Verksamhetsplan, som alla fått ta del av.

 

Rotary är ett yrkesnätverk, som också uträttar humanitär verksamhet. Men hur mycket använder vi våra yrkeskunskaper i klubbarbetet?

 

Ett inslag i våra möten framöver kommer att vara miniegon om tre minuter. Det första kom nu med Kicki, som presenterade sin verksamhet i sitt företag YesBoxTalent och den SCARF-modell de använder för att få personer i yrkeslivet att prestera sitt allra bästa i sitt arbete.

 

Margit fortsatte med att påpeka att vi måste öka vårt engagemang som Rotarianer. Programmet är viktigt för närvaron vid våra möten och höstens program är riktigt bra. Katja har gjort ett fantastiskt jobb att tillsamman med Ove skapa ett intressant program.

 

Klubbens intäkter skall främst komma från välgörenhetsaktiviteter. På programmet för hösten står Golftävlingen, en konståkningsshow och Motorhistorisk Afton. För den senare står Lars J som ansvarig men han behöver hjälp i sitt arbete. Aktiviteter av det slaget bidra också mycket till samhörigheten inom klubben.

 

Sedan fick ansvariga för de olika tjänstegrenarna kort presentera sina planerade verksamheter.

Yrkestjänsten (Kicki M):

Miniegon är ett bra sätt att sprida kunskap om medlemmarnas yrkeserfarenheter. Kanske skall vi göra en enkät till för att kartlägga klubbens olika kompetenser. AW är ett viktigt forum för att lära känna varandra och våra respektive erfarenheter. UF med Danderyds Gymnasium skall vi fortsätta med. Vårt deltagande i Företagsmässan har inte givit så mycket, så vi får överväga fortsatt engagemang.

 

Internationell tjänst:

Madona är avslutat. I år skall vi starta ett nytt projekt. Ett alternativ är ett projekt i Makedonien för att ge stöd i kampen mot livmoderhalscancer. Mer om detta får vi veta i oktober.

 

Klubbtjänsten (Claes M):

Vi har AW, Rotary Care, referaten och olika sociala aktiviteter. Detta fortsätter vi med, allt i syfte att öka göra vår klubb trivsam och engagerad.

 

Ungdomstjänst (Bengt S):

Vi fortsätter med UF men organisationen behöver ses över något.

 

Samhällstjänst (Carin C):

Vi fortsätter med skolstipendierna och Eldsjälsprojektet. Planeras ev ett projekt för att hjälpa nyanlända.

 

Det är naturligtvis önskvärt att alla engagerar sig så mycket som möjligt i de olika projekten.

 

Lars J påpekade att fakta visar tydligt att de klubbar, som har de mest intressanta programmen är de klubbar, som har bäst närvaro och bäst nyrekrytering.

 

Alla förslag till intressanta föredragshållare vid våra lunchmöten lämnas till Katja eller Owe.

 

Apropå intressanta föredrag-Nästa fredag kommer Håkan Larsson, chefen för Mörby Centrum, att berätta om allt som händer där. Fredagen därefter kommer Kommunstyrelsens Ordförande Hanna Bokander till klubben för att berätta om vad som händer i kommunen.

 

Dagens vinlotteri vanns av Dag.

 

Med Rotaryhälsningar

Lennart


 


 


 

Titta gärna på vår hemsida http://www.rotary.se/djursholm/home/

- och på Facebook: https://www.facebook.com/RotaryDjursholm

- och på Instagram: rotarydjursholm

Titta gärna också på klubbens Facebook- och Instagramgrupper där Margit m fl lägger upp bra bilder och intressant information om klubben och dess verksamhet.

facebook share button twitter share button linkedin share button

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

Tel: 735054405 E-post: djursholm@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Djursholms Golfklubb
Hagbardsvägen 1
182 63 Djursholm

Ordinarie mötestid: Fredagar 11:45

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

A-K Norrman- Ronalds McDonalds Barnfond
2019-11-22 11:45