NYHETSARTIKLAR

Ett referat från lunchmötet 2019-10-041

2019-10-07 - 2020-05-01

Djursholms RK- referat från lunchmötet 2019-10-04

 

President Margit hälsade välkommen. 19 medlemmar och två gäster, Distriktsguvernör Anders Johansson och Lydia Banderby, District Membership Chair.

Elisabeth Gustafsson Lövgren höll sitt miniego. Hon är advokat och arbetar sedan 18 år tillbaka heltid som konkursförvaltare. Utbildning, civilekonom och jurist. Konjunkturen märks av då det är mycket konkurser just nu. Elisabeth har sitt kontor på Nybrogatan och arbetar även hemifrån.

Claes Malmsten rapporterade från träffen med Danderyds Gymnasium om UF. Det var drygt hundra elever i samlingslokalen, tre lärare samt åtta rådgivare. Rotary Djursholm presenterades via en power-point-presentation, likväl hur vi medverkade förra skolåret med Danderyds Gymnasium och UF. Därefter korta presentationer av varje rådgivare, om yrkesbakgrund och om vad varje rådgivare kan bidra med. Senast den 11 oktober skall alla företag lämna in sina affärsidéer/affärsplaner till sina lärare för en första granskning. Då visar det sig hur många företag som vill ha vår klubbs stöd med rådgivning.

 

Därefter var det dags för Distriktsguvernören Anders Johansson att börja. 12 av 65 klubbar han har hunnit besöka. Innan lunchmötet hade han haft ett möte tillsammans med klubbens styrelse och gått igen Verksamhetsplanen för 2019/2020 som han fann mycket ambitiös.

 

Vi är en bra klubb med en fantastisk vision. Han tillhör själv Rotaryklubben Stockholm-Djurgården. Blev medlem i Rotary redan som ung stridspilot i Karlsborg. Några korta punkter;

·         Rotary ska spegla samhället i miniatyr genom sina yrkesnätverk.

·         En bra Rotaryklubb är där man trivs och det finns ett stort engagemang. Klubbmedlemmarna ska vara aktiva, vilja engagera sig och göra gott; ”sätta sitt avtryck på samhället”.

·         Viktigt med lokala projekt.

·         Sprid det man gör på sociala medier, Var stolt med det ni gör!

·         Att vara medlem har en viss ”exklusivitet” och det är viktigt att alla delar samma värdegrund.

·         Medlemmarna är det viktigaste.

·         Enligt Världspresidenten Mark Malone kan vi skapa vilka medlemsformer vi vill för att skapa de bästa förutsättningarna för klubben.

·         Rotary har 1,2 miljoner medlemmar i världen, det finns 35.000 klubbar i 220 länder och områden 530 distrikt i 34 zoner. I Sverige finns 500 lokala klubbar med ca 25.000 medlemmar.

 

Därefter tog District Membership Chair Lydia Banderby över för att tala om ”Medlemskap och medlemsutveckling” Lydia är veterinär i grunden och arbetar just nu inom livsmedelsindustrin. Hon är privatflygare och medlem i AFFR (International Fellowship of Flying Rotarians) som räddar liv och flyger in medicin till behövande.

 

”Varför är rotary speciellt?” Genom projekt gör vi gott i samhället, socialt engagemang, föredrag, ”skola för vuxna”. Det är viktigt att behålla äldre medlemmar som överför sin erfarenhet till nästa generation och agerar som yrkesnätverk, likväl rekrytera yngre medlemmar. Man ska inte skämmas att göra affärer inom Rotary.  Varje ny lämplig medlem är en investering!

 

Hennes förslag:

 

1.    Representativt samhälle. Ta fram en lista över vilka yrken som saknas i klubben – potentiella medlemmar.

2.    Diskutera i klubben vilken diversitet som önskas, kön, ålder etc.

3.    Identifiera prospects, fördela uppgifterna till medlemmarna, bjud in till ”Nyfiken på Rotary”, följ kandidaten hela vägen.

4.    Behåll medlemmarna, gå igenom alla medlemmar som lämnat de senaste 5 åren och fråga ”varför?”.

5.    Mät nöjdheten i klubben.

6.    Förstå varför medlemmar lämnar.

7.    Individen är viktigt! Vara medlem i Rotary är en ”exklusivitet utöver det vanliga”.

 

Lotteriet vanns av Anders Eisen.

 

 

Med Rotaryhälsningar

Karin

 

 

Titta gärna på vår hemsida http://www.rotary.se/djursholm/home/

- och på Facebook: https://www.facebook.com/RotaryDjursholm

- och på Instagram: rotarydjursholm

Titta gärna också på klubbens Facebook- och Instagramgrupper där Margit m fl lägger upp bra bilder och intressant information om klubben och dess verksamhet.

 

facebook share button twitter share button linkedin share button

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

Tel: 735054405 E-post: djursholm@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Rotaryklubb Djursholm
Hagbardsvägen 1
182 63 Djursholm

Ordinarie mötestid: Fredagar 11:45

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Zoom-möte. "Förslag till sommarläsning"
2020-06-05 11:45