President: Margit Svenson


I år fyller Rotaryklubb Djursholm 50 år, och jag ser mitt år som President som ett förtroendeuppdrag att förvalta denna anrika klubbs gamla anda som ett yrkesnätverkande kamratnätverk som gör humanitärt arbete lokalt inom Danderyds kommun, såväl som internationellt, i ett trivsamt socialt sammanhang.  Jag besökte klubben för cirka 6 år sedan och möttes omedelbart av stor vänlighet och mycket värme.  Några månader senare blev jag medlem och har varit aktiv inom klubben fr.o.m. första året som rotarian. 

Vår klubb har 44 medlemmar och vi har våra lunchmöten på fredagar kl.11.45 på Djursholms golfklubb. Vid varje lunchmöte har vi ett intressant föredrag i ett aktuellt ämne. 

Inom Danderys kommun bedriver vi en omfattande verksamhet med stipendier till skolorna i Djursholm och Danderyd. Vi delar också ut: ”Rotary Djursholms Eldsjäl i Danderyd” som ett samhällstärkande stipendium.  Vi har även inlett
ett samarbete med Danderyds Gymnasium där klubbens medlemmar agerar som mentorer till skolans UF-företag. Vänligen se ”Projekt/Samhällstjänst” och ”Ungdomstjänst” för mer detaljerad information. 

Det är också viktigt att yrkesaktiva, såväl som medlemmar som lämnat yrkeslivet, ställer sin kompetens och sitt ledarskap till förfogande för att genomföra projekt inom samhället. Det inbegriper också att man utbyter erfarenheter från ett yrkesperspektiv med sina klubbkamrater. Se projekt ”Yrkestjänst”

Klubben har tidigare haft ett större internationellt hjälpprojekt i Lettland som nu är avslutat.   Vi kommer under året att starta ett nytt internationellt projekt.

Under verksamhetsåret 2019 – 2020 då jag är president i klubben förväntar jag mig att samtliga medlemmar engagerar sig utifrån sina egna förutsättningar, och att vi genom det, tillsammans bidrar med ett stort engagemang i både de befintliga, men också de nya projekt vi startar upp under året.  

Vi möts för att utbyta erfarenheter ur ett yrkesperspektiv, men också som medmänniskor som gör humanitära insatser i världen, i ett trivsamt socialt sammanhang.  Har du funderingar eller är intresserad att besöka oss, skicka e-mail till margitrotarydjursholm@gmail.com eller ta kontakt med en rotarian inom Rotaryklubb Djursholm och besök vår trivsamma klubb som gäst.

Hjärtligt välkomna till Rotaryklubb Djursholm!  

 

Margit Svenson

President 2019/2020

Rotaryklubb Djursholm

 

Klubbens styrelse 2019-2020

 

 

 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

Tel: 735054405 E-post: djursholm@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Rotaryklubb Djursholm
Hagbardsvägen 1
182 63 Djursholm

Ordinarie mötestid: Fredagar 11:45

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

INSTÄLLT Egoföredrag och besök på Ekeby Gård
2020-04-03 11:45