Enköping-Trögden

Ulla Reuterskiöld
president 2020-2021
i Enköping-Trögden Rotaryklubb.

Tack för ert förtroende! Det är en ära för mig att för andra gången väljas till president i Enköping-Trögdens Rotaryklubb! Att det blev en andra gång beror på att vår valda inkommande president Katja Skånér måste hoppa av pga sitt jobb.

Jag vill först och främst tacka vår avgående president Anders, som har varit en mycket närvarande, omtänksam och så fin representant för vad Rotary står för ”service above self” omtanke utan baktanke. Han har också under året gett oss en inblick i Whiskyns underbara och snåriga värld varje torsdag ända tills Coronan satte stopp för våra fysiska möten. Tack Anders för att du sedan introducerade Zoom, så att vi ändå kan träffas och se varandra, och jag hoppas att du i fortsättningen vill vara min coach, så vi kan fortsätta ses så länge våra traditionella lunchmöten inte kan ske fysiskt!

Med detta vill jag ge dig en bildlig blomma och en kram, som du vid vårt första möte efter sommaren, kommer att få på riktigt. Det möte är planerat till den 13 augusti och kommer att ske utomhus, om vädret tillåter!

Litet om min resa i Rotary:

Jag invaldes som första kvinna på första möjliga dagen 1 juli 1989 i Upplands-Bro Rotaryklubb, och 1992 bytte jag klubb till Järfälla RK innan jag blev medlem i Enköping-Trögdens Rk 1995.

Att vara rotarian har betytt väldigt mycket för mig under mina år, jag har fått många goda vänner, som har  gett mig hjälp och stöd både i mitt arbete och mitt privata liv. Att få gå på Rotary, äta lunch och samtidigt träffa representanter för näringsliv och kommun har varit oerhört givande för mig i mitt jobb på Handelsbanken.

Och inte minst fått lära mig så mycket inom allt mellan himmel och jord genom våra föredragshållare från botox till hemvärnet (de första åren var det mycket mansdominerade ämnen)

Inför det kommande rotaryåret har jag vid min sida styrelsen, som består av Anders G, Johan R,  Anne N, Lars W, Ewa S, Pernilla A och Monica D. Vår uppgift är att vi kan hålla en god närvaro på våra lunchmöten, vare sig de blir fysiska eller digitala, för det är där vi knyter våra kontakter, får nya vänner och inte minst information om vad som händer i vårt samhälle.

Viktigt också att vi har intressanta och lärorika föredragshållare, där programkommitten med Maria i täten har ett viktigt uppdrag, och som vi alla kan hjälpa till med.

Vi ska också fortsätta arbetet inom våra kommittéer med Yrkestjänst, Samhällstjänst, Internationell tjänst och Ungdomstjänst

Vår hjälpverksamhet är en stor del av rotarys uppdrag. Vår klubb har i år budgeterat att bidra med ca 40- 50.000 kr för rent vatten i Kenya, Polio plus, Rotary Peace Center i Uppsala, Härbärget och Majblomman. Detta förutom de bidrag till Rotary International, som går till större internationella projekt och administration.

Detta klarar vi genom våra medlemsavgifter, vinlotterier, skryt och övriga aktiviteter!

Hösten första möte är alltså planerat till torsdagen den 13 augusti och kommer förhoppningsvis att kunna hållas utomhus. Vi återkommer med plats i början av augusti och då hoppas jag att ni alla är tillbaka efter semestrar och ledigheter så att vi blir riktigt många!

Jag vill än en gång tacka för förtroendet att få leda vårt uppdrag inom Enköping-Trögdens rotaryklubb och jag ska göra mitt allra bästa för att bidra!

Jag önskar er alla en underbar sommar och att vi får hålla oss friska – glöm inte att hålla avståndet!