Enköping-Trögden
ArticleView

NYHETSARTIKLAR

201005 Veckobrev

I måndags var det dags att med rätt avstånd och förstånd ses på Hotell Park Astoria för lunchmöte och ett föredrag om friskvårdsprojektet Hitta ut Enköping. Mats Lilja från Ok Enen berättade med mycket glädje och entusiasm om detta sätt att orientera sig runt i Enköping och dess kransorter och leta checkpoints. Ett projekt som startade  år 2017 och bara har växt i storlek sedan dess. Läs mer nedan.

Kartan skickas ut i april i ett massutskick till Enköpings hushåll och aktiviteten pågår till sista oktober. Totalt finns 200 st checkpoints som släpps successivt under denna tid. Du väljer själv om du vill gå, springa eller cykla till kontrollerna. Det finns checkpoints med olika svårighetsgrader och du kan välja vad som passar dig själv bäst.

Ett enkelt och roligt sätt att motionera samtidigt som du upptäcker nya vackra platser i din kommun. Hitta ut finns över hela Sverige från norr till söder. Mats berättade att det inte var ovanligt att stöta på hitta ut-entusiaster från andra städer när de ändå var ute och turistade i Sverige. En aktivitet som varit extra passande i dessa covid-tider.

Vi tackar Mats för ett inspirerande föredrag och det märktes att flera av oss blev intresserade av att ge sig ut och leta checkpoints antingen med karta eller smartphone som hjälp.

På plats denna måndag var 14st Rotary-medlemmar varav 4 st från Trögden och 10 st från Enköpings Rotaryklubb.

Det var uppdukat och förberett med utspridda småbord så det fungerade mycket bra att äta och småprata under lunchen.

Elisabeth Olsson avslutade med att tacka alla som varit på plats och passade samtidigt på att ge glädjegrisen ett litet bidrag då

dottern fortsätter att göra framsteg på fotbollsplanen. Roligt att höra!

Nästa träff blir torsdag 15/10 då vi välkomnas till Kompassen av Krister Hultberg. Då får vi höra mer om bakgrunden till hur

Kompassen bildades och hur verksamheten ser ut idag. Lunch kan köpas på plats, föranmälan gäller.

Anmälan till Maria Berg, sms 070-6765482 eller mail maria@petersbergsgard.se //För att kunna anpassa lokal och lunch.

Hoppas vi ses!

Marie