Enköping-Trögden
STOCKHOLMS VÄSTRA

PROGRAM

210114 Virtuellt Guvernörs-"besök" 11:30 - 12:15

Talare: Soledad Aguilar Oddershede, Ulla Reuterskiöld
Tidpunkt:
Adress: Virtuellt Zoommöte


                                Bild: Rotary 

Kära Rotarianer!

Jag heter Soledad Aguilar Oddershede och är Distriktsguvernör för året 2020/2021. Det känns fantastiskt att ha fått förtroendet att leda Sveriges största Rotarydistrikt och jag lovar er att jag kommer att göra mitt yttersta för att tillsammans med klubbar och distriktet driva Rotary framåt. Under mitt år vill jag inspirera och fokusera på att göra saker lite annorlunda, visa en annan bild av Rotary och vara relevanta. Jag är övertygad om att det är framgångsreceptet för att jag vill att Rotary ska finnas kvar 114 år till och mer därtill. Jag vill också lyfta fram vad Rotary står för. En rotarian är för mig en exceptionell person med höga ideal, hjärta och integritet. Integritet att välja modet framför bekvämligheten, att välja det som är rätt framför det som är roligt, snabbt och lätt, som vårt motto osjälviskt tjänande - service above self. Det är fantastiskt fint att vara rotarian, men det innebär också ett stort ansvar och en skyldighet att föregå med ett gott exempel. Vi ska leva som vi lär.

Som distriktsguvernör är jag tillsatt för att arbeta mot president för Rotary International Holger Knaacks mål, vilka är ökad flexibilitet och innovation i klubbarna, att arbeta strategisk, omsorgsfullt välja nya medlemmar och fortsätta att stödja End Polio Now. Dessa målsättningar är omsatta i distriktets verksamhetsplan med lite tillägg och regionala justeringar. 
Jag vet att vi kan förändra världen och det gör vi redan idag. Med små steg som var och en av oss tar, tar vi tillsammans stora steg. 

Låt oss göra detta tillsammans! 

Soledad Aguilar Oddershede

 

Om mig
Soledad är 38 år och bor med sina barn i Nacka.  Hon har en bakgrund som jurist och har mångårig erfarenhet av utvecklingsfrågor inom privat och statlig sektor. För 14 år sedan gick hon med i Norrköping Kneippbadens Rotaryklubb och när hon sedan flyttade till Stockholm blev hon medlem i Stockholms Västra Rotaryklubb. Soledad är uppvuxen i södra Sverige och definierar sig som blekingeättling. Förutom Rotary har hon ett stort intresse för konst och kultur. Soledad brinner för att utveckla Rotary och bidra till den förändring som organisationen behöver. Hennes mål är att göra saker annorlunda, visa en annan bild av Rotary och göra organisationen mer relevant.

Guvernörsbrev
Nedan finner du länk till guvernörsbreven
Guvernörsbrev 1
Guvernörsbrev 2,