Klubbprojekt
Pressinformation
Falkenberg 2019-05-15
Roger Bengtsson från IK Orion får Rotarys Stellan Bengtsson-stipendium 2019
I samband med Falkenbergs FF hemmamatch mot Djurgårdens IF idag delades för fjortonde gången Rotarys Stellan Bengtsson-stipendium på 10 000 kronor ut till Roger Bengtsson från IK Orion. Priset instiftades i Stellans namn av Falkenbergs tre Rotaryklubbar i samband med Rotarys 100-årsjubileum 2005.
I reglerna för Stellan Bengtssons ungdomsledarstipendium står att priset ska delas ut till ”personer som på ideell basis under en längre tid agerat som ungdomsledare för ungdomars förenings-aktiviteter.” Stellan-kommittén hade i år ett rekordstort antal bra nominerade namnförslag att välja i mellan men beslöt att för 2019 dela ut priset till Roger Bengtsson som är en ungdoms- och föreningsledare med ett mycket starkt engagemang i IK Orion och som varit med om att få fart på föreningen igen. Motivering till årets mottagare av Stellan-priset:
”Med ett närmast outtröttligt engagemang för sin förening har Roger Bengtsson visat ett hjärta större än de flesta. Han ser varje individs unika värde och har en förmåga att låta unga växa och lära sig att ta hand om varandra. Pristagaren har brunnit för handbollen i hela sitt liv och arbetet för sporten i både med- och motgång och på senare år åter lyckats väcka liv i IS Orion”.
Priset består av ett unikt Stellan Bengtsson-diplom samt ett stipendium på 10 000 kronor. Utdelare av priset var Stellan-kommitténs ordförande Magnus Wernersson som här kommenterar valet av pristagare:
- Det är roligt att få uppmärksamma anrika IK Orion som efter några år med en tynande verksamhet åter fått fart på klubben igen och det mycket tack vare Roger Bengtsson som är en viktig eldsjäl. Klubben har idag såväl ungdomslag och A-lag i seriespel och klättringen mot fornstora dagar där handbollen var en stor sport i Falkenberg har bara börjat. Roger är med andra ord mycket väl värd att få Stellan Bengtsson-priset.
Tidigare Stellan-pristagare är Stefan Holman, Falkenbergs IK, Olle Åström, Falkenbergs VBK, Ulf Andersson, Falkenbergs Roddklubb, Lotta Westman och Diana Johansson, IF Böljan, Per-Inge Johansson, Falkenbergs Bordtennisklubb och Falkenbergs Innebandyklubb, Anders Jensen, Falkenbergs FF, Jensine Andersson, Trimgymnastiken, Gunnar Kärrbrant, FVBK, Lars Egerstad, Falkenbergs IK, Cecilia Andersson och Ulrike Feldhusen, Falkenbergs Simklubb, Anne Persson, Hermanstorp Kör- och Ridklubb, Lina Andersson och Niklas Engholm, Vinbergs IF.
För ev. kommentarer kring priset är ni välkomna att ringa till Roger Bengtsson på tel. 070-450 33 07 eller Magnus Wernersson på tel. 070-53 838 86.

Klubbartiklar

E-post: falkenberg@rotary.se

Grand Hotel
Hotellgatan 1