Fellingsbro

PRESIDENT: Alida Malm

Jag är född och uppvuxen i Västernärke men flyttade till landsbygden utanför Fellingsbro år 2008. Det tog mig mindre än två veckor att bli förälskad i den så härligt levande och brukande landsbygden och att få känna på den berömda Fellingsbroandan.

Till vardags arbetar jag som jurist och driver min egen juristbyrå. Jag har ett kontor i Fellingsbro samhälle men jobbar mycket hemifrån eller ute hos kund. Tack vare modern teknik är det mesta möjligt idag. På min fritid är det familjeliv som gäller.

Jag har varit medlem i Rotary sedan år 2019 och började då som sekreterare. Rotary är ett internationellt nätverk vars främsta uppdrag är att arbeta via lokala och internationella, humanitära och kulturella program för att uppnå världsförståelse och fred. Insatserna består främst av freds-och konfliktlösningar, förebyggande och behandling av sjukdomar, vatten och sanitet, mödra- och barnavård, grundläggande utbildning samt läs-och skrivkunnighet och ekonomisk- och samhällsutveckling.

Nu har jag fått förtroendet att leda klubben som president. Att få leda Fellingsbro Rotaryklubb i ett så hedersamt arbete är en ära och jag är stolt över att få ingå i nätverket. I vår klubb engagerar vi oss framför allt i lokala projekt som ger avtryck i samhället och samtliga projekt är behovsstyrda. Vi deltar även i nationella och internationella projekt i samverkan med andra Rotaryklubbar eller andra aktörer. Vi arbetar efter devisen Sevice above self, Omtanke utan baktanke.

Jag hoppas kunna fortsätta driva klubben framåt, både med globala och lokala projekt. Min förhoppning är att våra medlemsmöten också fortsättningsvis ska innehålla spännande och allmänbildande ämnen och föreläsningar och att de ska bli tillfällen att träffas för samvaro och diskussion mellan goda vänner.

Våra möten är öppna för alla. Vi träffas varje måndag. Vi börjar våra möten med att äta en gemensam lunch eller en fika och lyssnar därefter på veckans föredrag. Är du nyfiken på Rotary är du varmt välkommen att kontakta oss så bjuder vi in dig som gäst på något av våra lunch-eller kvällsmöten. Du kan kika på vårt program i kalendern här på vår hemsida för att se om du hittar någon programpunkt som passar dig.

Varmt välkommen!

Vänligen/