Göteborg-Vinga

PROJEKT - Internationella projekt

Little Lambs School

Little Lambs School i Chennai, Indien, har 250 elever från förskolenivå till årskurs åtta. Flertalet elever kommer från socialt utsatta och fattiga förhållanden. Verksamheten startade 1999 i liten skala på initiativ av Maria Gislén, utflyttad från Sverige med sin familj. 2005 blev behovet av egna större lokaler trängande och i september 2006 stod en nybyggd skola färdig. Undervisningen bedrivs i klasser om högst 20 elever och stipendier erbjuds elever som fortsätter på gymnasie- och högskolenivå. Skolan driver också elevhem för hemlösa barn. Under större delen av denna resa har medlemmarna i Göteborg Vinga Rotaryklubb varit stolta sponsorer.

Projekt Kyengera

Rotaryåret 2011-2012 genomförde Göteborg-Vinga Rotaryklubb tillsammans med Kyengera Rotaryklubb i Uganda ett projekt med District Grant.

Barnhemmet Hope For Children i Arusha, Tanzania