Göteborg-Frölunda

"Genom röringen på GKSS-ankaret i Långedrag"
       av marinmålare Curt-Henry Freje

måndag den 1 juli 2019
Min Stora Dag
Göteborg-Frölunda Rotaryklubb stödjer Min Stora Dag, en insamlingsstiftelse som hjälper barn med svåra sjukdomar till en välbehövlig paus från en vardag fylld av sjukhusrutiner.

Bildresultat för min stora dag

måndag den 1 juli 2019
Räddningsmissionen

Räddningsmissionen är en idell organisation på kristen grund som i mer än 65 år har
verkat bland utsatta människor i Göteborg.

Många hjälps med akuta insatser i form av lite mat,en dusch och nya kläder,
men också genom ett långsiktigt arbeta för att skapa varaktiga förändringar.
Räddningsmissionen lyssnar, peppar, stöttar i myndighetskontakter
och erbjuder en stunds god gemenskap. Förutom arbetet med människor
i hemlöshet, handlar det om verksamheter för utsatta EU medborgare,
för kvinnor som fastnat i prostitution och trafficing och för barn som har
en förälder i fängelse eller behöver extra stöd i skolan.

måndag den 10 augusti 2020
Utomhusmöte
Sommarmöte utomhus på Villa BelParc kl.12.30

måndag den 31 augusti 2020
Guvernörsbesök.
Distriktes Guvernör Ulla-Britt Andreasson gästar klubben.

måndag den 14 december 2020
Julbord, föranmälan krävs

måndag den 1 juni 2020
SOMMARMÖTEN

Under sommaren har vi gemensamma möten med Majornas Rotaryklubb.
Vi träffas och trivs tillsammans på Villa Belparc i vackra Slottsskogen varje måndag kl.12.30
Även Rotarianer från andra klubbar hälsas hjärtligt välkommen att delta i vår gemenskap.

måndag den 24 februari 2020
Intressegruppen Stadsutveckling Göteborg

Centarlenområdet, visionsbild av kajstråket. Källa: Tomorrow

Den 17 februari samlades intressegruppen "Stadsutveckling Göteborg" till ett första möte på våning 2026 i Läppstiftet.
Inte mindre än 26 rotarianer och gäster hade mött upp. Bakom intressegruppen står 6 rotaryklubbar.
Frölunda, Majorna, Långedrag,, Marieholm, Gammelstaden och City.

Våning 2026 är en utställnings- och presentationslokal där man praktiskt nog kan se flera av de infrastrukturprojekt som
just nu pågår i Göteborg - fast bättre i dagsljus än som på kvällen när vi var där.
Glenn Evans, vår kunnige och trevlige guide för kvällen, berättade om Hisingsbron, sänkningen av E45:an , Marieholmstunneln
och Västlänken. Focus för kvällen var alltså mobilitet, en av hörnstenarna i Göteborgs utveckling. Utifrån dessa konkreta projekt
gav Glenn oss också en del insikter om hur staden kan komma att utvecklas i anslutning till förändrade trafikflöden.

Efter presentationen och ett antal frågor serverades wraps och mineralvatten och diskussionerna ville inte ta slut.
Vi har med detta möte lagt en god grund för intressegruppen " Stadsutveckling Göteborg" och för intressegrupper rent allmänt.
Arbetsgruppen kommer ta vara på synpunkter från kvällen och utifrån deltagarnas idéer lägga förslag på nya akitiviteter.

tisdag den 4 februari 2020
Våra möten

Vi träffas måndagar för lunch
och föredrag på Villa BelParc,
start kl.12.30 kom i god tid för mingel
Medtag gärna gäster. Välkommen !

måndag den 3 februari 2020
Båtmässan
Vår klubb medverkade under årets båtmässa. Måndag den 3 februari var det Rotarydag och över 200 rotarianer träffades, lyssnade på föredrag och tog sig en titt på den trevliga rotarymontern, som denna dag bemannades av medlemmar från Göteborg Rotaryklubb och Göteborg Frölunda Rotaryklubb.

fredag den 17 januari 2020
Föredrag den 13´de januari.
Ett mycket välbesökt klubbmöte avhölls den 13´de januari. Klubben gästades dessutom av 10 medlemmar från Långedrags rotaryklubb, som valt att förlägga sitt ordinarie måndagsmöte hos oss. Ett gott och spännande initiativ.
Föredragshållare var vår egen klubbmedlem Christian Ekberg, Professor Stena´s chair in Industrial Recykling, Professor Nuclear Chemistry.
 Han talade om framtida kärnenergisysytem. Ett väl framfört och klargörande föredrag om ett av många ifrågasatt och politiskt laddat område.

Person Photo

onsdag den 1 maj 2019
After Work

.
After Work på Comfort Hotell Stenpiren.
SOMMARUPPEHÅLL

Andra Torsdagen i varje månad.

Göteborg City inbjuder till After Work
på Comfort Hotell kl 17:00.
Andra torsdagen i varje månad.

Alla rotarianer är välkomna att träffas, prata och knyta kontakter,
ta gärna med dig en gäst. Ät och/eller drick det du önskar, stanna så
länge du vill, ingen föranmälan.