Göteborg-Frölunda

"Genom röringen på GKSS-ankaret i Långedrag"
       av marinmålare Curt-Henry Freje

måndag den 1 juli 2019
Min Stora Dag
Göteborg-Frölunda Rotaryklubb stödjer Min Stora Dag, en insamlingsstiftelse som hjälper barn med svåra sjukdomar till en välbehövlig paus från en vardag fylld av sjukhusrutiner.

Bildresultat för min stora dag

måndag den 1 juli 2019
Räddningsmissionen

Räddningsmissionen är en idell organisation på kristen grund som i mer än 65 år har
verkat bland utsatta människor i Göteborg.

Många hjälps med akuta insatser i form av lite mat,en dusch och nya kläder,
men också genom ett långsiktigt arbeta för att skapa varaktiga förändringar.
Räddningsmissionen lyssnar, peppar, stöttar i myndighetskontakter
och erbjuder en stunds god gemenskap. Förutom arbetet med människor
i hemlöshet, handlar det om verksamheter för utsatta EU medborgare,
för kvinnor som fastnat i prostitution och trafficing och för barn som har
en förälder i fängelse eller behöver extra stöd i skolan.

måndag den 19 april 2021
Digitala tvillingar för digital stadsutveckling, zoom möte

Anders Logg, Chalmers

Professor i beräkningsmatematik.
Föreståndare för Digital Twin Cities Centre.

Zoom möte måndag
den 19 april
kl. 17.30

onsdag den 7 april 2021
Klubbmöten
måndagar kl 12.30 har Gbg-Frölunda Rotaryklubb ordinarie möte på Villa Belparcs servering utomhus – enligt samma modell som senast vi träffades. Våra vänner från Majorna och andra rotaryklubbar är förstås också välkomna, sprid gärna budskapet.

måndag den 22 mars 2021
Föredrag om en bok

Carl-Gustaf Svingel. 22 mars 2021. Ingrid Thörnqvist, SVTs reporter i Berlin på 1990-talet, talade om Carl-Gustaf Svingel som hade en intressant roll i frigivning av personer som på olika sätt hamnat under förtryck i DDR. Föredraget handlade också om Carl-Gustaf Svingels uppväxt och tidiga år som sångare. Vidare fick vi en inblick i livet i kalla krigets Europa och då särskilt i Berlin. Ingrid har skrivit en bok om Svingel och föredraget, som var på sedvanlig 25 minuter, hann bara nagga lite i kanten av allt intressant som finns att berätta. Ingrid har i god journalistanda spenderat mycket tid i arkiv och har lyckats hitta många dokument som styrker en riktigt spännande berättelse. Boken går att köpa direkt från Ingrid.

Ingrid Tornqvist ingrid.thornqvist@outlook.com

måndag den 24 februari 2020
Intressegruppen Stadsutveckling Göteborg

Centarlenområdet, visionsbild av kajstråket. Källa: Tomorrow

Den 17 februari samlades intressegruppen "Stadsutveckling Göteborg" till ett första möte på våning 2026 i Läppstiftet.
Inte mindre än 26 rotarianer och gäster hade mött upp. Bakom intressegruppen står 6 rotaryklubbar.
Frölunda, Majorna, Långedrag,, Marieholm, Gammelstaden och City.

Våning 2026 är en utställnings- och presentationslokal där man praktiskt nog kan se flera av de infrastrukturprojekt som
just nu pågår i Göteborg - fast bättre i dagsljus än som på kvällen när vi var där.
Glenn Evans, vår kunnige och trevlige guide för kvällen, berättade om Hisingsbron, sänkningen av E45:an , Marieholmstunneln
och Västlänken. Focus för kvällen var alltså mobilitet, en av hörnstenarna i Göteborgs utveckling. Utifrån dessa konkreta projekt
gav Glenn oss också en del insikter om hur staden kan komma att utvecklas i anslutning till förändrade trafikflöden.

Efter presentationen och ett antal frågor serverades wraps och mineralvatten och diskussionerna ville inte ta slut.
Vi har med detta möte lagt en god grund för intressegruppen " Stadsutveckling Göteborg" och för intressegrupper rent allmänt.
Arbetsgruppen kommer ta vara på synpunkter från kvällen och utifrån deltagarnas idéer lägga förslag på nya akitiviteter.

tisdag den 4 februari 2020
Våra möten

måndag den 3 februari 2020
Båtmässan
Vår klubb medverkade under årets båtmässa. Måndag den 3 februari var det Rotarydag och över 200 rotarianer träffades, lyssnade på föredrag och tog sig en titt på den trevliga rotarymontern, som denna dag bemannades av medlemmar från Göteborg Rotaryklubb och Göteborg Frölunda Rotaryklubb.

onsdag den 1 maj 2019
After Work

.
After Work på Comfort Hotell Stenpiren.
CORONAUPPEHÅLL

Andra Torsdagen i varje månad.

Göteborg City inbjuder till After Work
på Comfort Hotell kl 17:00.
Andra torsdagen i varje månad.

Alla rotarianer är välkomna att träffas, prata och knyta kontakter,
ta gärna med dig en gäst. Ät och/eller drick det du önskar, stanna så
länge du vill, ingen föranmälan.