Göteborg-Frölunda

"Genom röringen på GKSS-ankaret i Långedrag"
       av marinmålare Curt-Henry Freje

måndag den 1 juli 2019
Min Stora Dag
Göteborg-Frölunda Rotaryklubb stödjer Min Stora Dag, en insamlingsstiftelse som hjälper barn med svåra sjukdomar till en välbehövlig paus från en vardag fylld av sjukhusrutiner.

Bildresultat för min stora dag

måndag den 1 juli 2019
Räddningsmissionen

Räddningsmissionen är en idell organisation på kristen grund som i mer än 65 år har
verkat bland utsatta människor i Göteborg.

Många hjälps med akuta insatser i form av lite mat,en dusch och nya kläder,
men också genom ett långsiktigt arbeta för att skapa varaktiga förändringar.
Räddningsmissionen lyssnar, peppar, stöttar i myndighetskontakter
och erbjuder en stunds god gemenskap. Förutom arbetet med människor
i hemlöshet, handlar det om verksamheter för utsatta EU medborgare,
för kvinnor som fastnat i prostitution och trafficing och för barn som har
en förälder i fängelse eller behöver extra stöd i skolan.

måndag den 26 oktober 2020
Round Table

måndag den 2 november 2020
Ego föredrag

måndag den 14 december 2020
Julbord, föranmälan krävs

fredag den 25 september 2020
Klubbmöten
Åter till Villa Belparc
Nu är äntligen dags att återkomma till lunch inomhus, på sedvanlig tid.
Omständigheterna är ju lite annorlunda och det medför att vi har lite nya rutiner.
Följande gäller:
Betalning sker antingen med swish till Klubbmästaren, som finns på plats. Han  swishar
vidare till restaurangen som inte kan ta emot swish direk eftersom de inte har koll på läget i matsalen.
Ni kan också betala kontant, förutsatt att ni har jämna pengar, detta för att inte riskera sprida smitta.

Beträffande föredrag kan ni som vanligt läsa om vad som gäller under program för respektive måndag.
Varmt välkomna !

måndag den 24 februari 2020
Intressegruppen Stadsutveckling Göteborg

Centarlenområdet, visionsbild av kajstråket. Källa: Tomorrow

Den 17 februari samlades intressegruppen "Stadsutveckling Göteborg" till ett första möte på våning 2026 i Läppstiftet.
Inte mindre än 26 rotarianer och gäster hade mött upp. Bakom intressegruppen står 6 rotaryklubbar.
Frölunda, Majorna, Långedrag,, Marieholm, Gammelstaden och City.

Våning 2026 är en utställnings- och presentationslokal där man praktiskt nog kan se flera av de infrastrukturprojekt som
just nu pågår i Göteborg - fast bättre i dagsljus än som på kvällen när vi var där.
Glenn Evans, vår kunnige och trevlige guide för kvällen, berättade om Hisingsbron, sänkningen av E45:an , Marieholmstunneln
och Västlänken. Focus för kvällen var alltså mobilitet, en av hörnstenarna i Göteborgs utveckling. Utifrån dessa konkreta projekt
gav Glenn oss också en del insikter om hur staden kan komma att utvecklas i anslutning till förändrade trafikflöden.

Efter presentationen och ett antal frågor serverades wraps och mineralvatten och diskussionerna ville inte ta slut.
Vi har med detta möte lagt en god grund för intressegruppen " Stadsutveckling Göteborg" och för intressegrupper rent allmänt.
Arbetsgruppen kommer ta vara på synpunkter från kvällen och utifrån deltagarnas idéer lägga förslag på nya akitiviteter.

tisdag den 4 februari 2020
Våra möten

Vi träffas måndagar för lunch
och föredrag på Villa BelParc,
start kl.12.30 kom i god tid för mingel
Medtag gärna gäster. Välkommen !

måndag den 3 februari 2020
Båtmässan
Vår klubb medverkade under årets båtmässa. Måndag den 3 februari var det Rotarydag och över 200 rotarianer träffades, lyssnade på föredrag och tog sig en titt på den trevliga rotarymontern, som denna dag bemannades av medlemmar från Göteborg Rotaryklubb och Göteborg Frölunda Rotaryklubb.

onsdag den 1 maj 2019
After Work

.
After Work på Comfort Hotell Stenpiren.
CORONAUPPEHÅLL

Andra Torsdagen i varje månad.

Göteborg City inbjuder till After Work
på Comfort Hotell kl 17:00.
Andra torsdagen i varje månad.

Alla rotarianer är välkomna att träffas, prata och knyta kontakter,
ta gärna med dig en gäst. Ät och/eller drick det du önskar, stanna så
länge du vill, ingen föranmälan.