NYHETSARTIKLAR

Unga talanger

2019-05-17 - 2020-06-13

På Norges nationaldag gästade oss tre UngaTalanger Rauan Al-Emrani, Emma Rahe och My Selg från Huitfledska Gymnasiet och presenterade sitt arbete om elbilar kontra dieselbilar avseende miljöpåverkan. i sin mycket väl genomförda presentation visade de på att det är en rad faktorer som påverkar miljönyttan med elbilar kontra dieselbilar.
Sådan faktorer är bland annat

• miljöbpåverkan vid batteriframställningen
  • energikälla vid tillverkning av respektive bilmodell
  • energikälla vid elbilens drift
  • återvinningen av respektive bilmodell
  • osv.
De fick ett litet stipendium på 2000 kr  och ett diplom för sitt arbetet. Klicka på länken och se diplomet.

Vi var många som gick från deras presntation med många frågetecken kring valet av biltyp

facebook share button twitter share button linkedin share button

Tel: 0709104605 E-post: kungsporten@rotary.se

Disponentvillan Lyckholm