NYHETSARTIKLAR

Brottsligheten i Göteborg - Hur har den utvecklats?

2020-01-17 - 2020-09-30

 

Vid lunchsammankomsten den 17 januari  presenterade poliskommissarie Thomas Petterson staistik över brottsuvecklingen i Göteborg sedan 1900-talets början.  och som visar brotten minskat väsentligt de senaste åren i Göteborg. Om du klickar på titeln ovan så kan du läsa mer om han hans presentation

I diagramet nedan kan man se hur brottslighet knappt existerade i börja på 1900-talet mest därför att det inte fanns något att stjäla och att människor hade god koll på varandra
.


När vi fick fler prylar av värde och vilka ev. kunde avyttras vidare ökade stölder och även anna brottslighet. När bilen blev vanligare ökade det stölderna på två sätt. Dels kunde tjuven ha en bil eller stjäla en bil och kunde därmed ta med sig mer från ett inbrott,,dels kunde tjuven lttare hinna iväg långt från brottsplatsen.
Med alla nya pryler vi hade råd att skaffa oss som tv, dator, mobiltelefon, I-pad har inriktningen på stölder förändrats. Samtidigt har säkerhetssystem i affärer, banker, växlingskontor, värdetransporter väsentligt förändrats vilket medfört att bankrån och liknande nästan helt upphört. Även bilstölderna har minskat då det idag nästan är helt omöjligt att stjäla en bil osv.
Däremot har en ny aren för brott öppnats och det är bedrägerier på främst Internet, men även där människor luras att läman kontouppgifter på telefon, via SMS eller mail. Thomas varnade extra för dessa former av bedrägeri.


facebook share button twitter share button linkedin share button

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

Tel: 0709104605 E-post: kungsporten@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Disponentvillan Lyckholm
Nellickevägen 22
41263 Göteborg

Ordinarie mötestid: Fredagar 12:15

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Ungdomsbrottslighet
2020-03-06 12:15