KLUBBENS HISTORIA

Den ursprungliga starten
Den första Rotaryklubben startades 23 februari 1905 i Chicago av advokaten Paul P. Harris. Vid det konstituerande mötet fanns de tre vännerna Silvester Schiele (kolhandlare), Gustave E. Loehr (gruvingenjör), och Hiram E. Shorey (skräddare). De valde namnet Rotary eftersom de skulle rotera veckomötena mellan varje medlems kontor. Syftet var att män med olika yrken skulle träffas regelbundet i god kamratskap.

Klubben
Klubben startade 22 april 2010 i det redan då mycket expansiva och bubblande Lindholmen. Charterpresident (den President som startade klubben) var Stig Ottosson som fortfarande är en aktiv del i klubben! Klubben har sedan dess växt till 32 medlemmar och jobbar ständigt på att bli större och utvecklas till något bättre.

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

Tel: 0709-424690 E-post: info.83052@list.clubadmin.se

För exakt lokal se i kalendern/oftast i Kuggen på Lindholmstorget