Göteborg Majorna Frölunda
STOCKHOLMS VÄSTRA

NYHETSARTIKLAR

Hungerprojektet

Abigail Teye (i gult) driver en skrädderifirma vid Boti epicenter. © The Hunger Project 
The Hunger Project är en ideell organisation som verkar för att avskaffa hunger och fattigdom. Med kvinnor i fokus utbildar och stärker man människor att avskaffa sin egen hunger och fattigdom. Det ger bestående resultat och äkta framtidstro. De arbetar globalt och driver program i 13 länder i Afrika, Latinamerika och Asien. Mer om Hungerprojektet: https://thehungerproject.se/
Hans Johansson presenterade detta som en idé till projekt och engagemang för vår klubb. Öppna gärna Hans presentation och läs mer.
(Presentation som Hans gjorde i januari för Majornas RK finns här.)

Bionic Limbs and Neurorehabilitation of Pain

Max Ortiz Catalan leder forskning och utveckling av proteser som styrs av samma impulser som de ersatta delarna. Han berättade också hur  
denna teknik kan hjälpa patienter med så kallade fantomsmärtor. Dessa projekt genomförs i samarbete mellan Chalmers och Sahlgrenska.

PresidentskifteDen 5 juli hölls ett digitalt presidentskifte i vår nybildade klubb. Tidigare presidenter för Majorna RK, Lena Lindblad och för Frölunda RK, Jörgen Sjöberg överlämnade presidentskapet till Birgitta Lindquist som den första presidenten för vår gemensamma klubb.

  Jörgen Sjöberg tilldelades Paul Harris Fellow utmärkelsen för sitt engemang och arbete i Frölundaklubben.
     
Vid efterföljande sommarmöte och lunch på Villa Belparcs terass deltog bland andra just tillträdda distriktsguvernör Lena Liljenhed Ekman samt assisterande guvernör Leif Norberg. 
Där Birgitta Lindquist  fick motta en standar med årets tema "Din insats förändar liv" (Serve to change lives).   


Klubbens honorärerFyra av klubbens sex honorärer. Från vänster på bilden ser vi Claes Helgesson, Lars Norsell, Krister I:son Lundin och Åke Brandt. Övriga är Lars Jaktling och Göran Falk.