Göteborg Majorna Frölunda

PROJEKT - Lokala projekt

Sommarseglarskolan 2017

Ledarna från LSS fanns alltid nära för att instruera och hjälpa de nya seglarna

Under tre fina försommarveckor bjöd vi barn med utlandsfödda föräldrar att pröva seglingens ädla konst. Barnen var i åldrarna 8-12 år och kom från Göteborgs nordöstra stadsdelar. Seglarkurserna hölls måndag till fredag under tre veckor och varje vecka deltog fem Rotarysponsrade barn.

Sommarseglarskola

Majorna-Göteborg Rotaryklubb firar 70 år i år.  I samband med detta drar vi igång ett mycket betydelsefullt projekt med syftet att stödja barn i särskilda miljöer.

Årets Företagare

Varje år utser Majorna-Älvsborg företagarförening tillsammans med Majorna Göteborg Rotaryklubb årets företagare i området. Juryn består av Björn Lager från MÄFF samt Anders Lidman och sittande president hos Majorna Göteborg Rotaryklubb. Priset delas ut i början av året i samband med att företagarföreningen har sitt årsmöte.

Sjöräddningsällskapet

Genom åren har vår klubb genomfört och givit stöd till flera stora projekt, t ex en s k rescuerunner Rescue Rotary som donerats till Sjöräddningsällskapet. Båten har sin hemmahamn på Smögen och arbetar på uppdrag utefter västkusten.

Solrosen

Rotary Majorna Göteborg stöder Solrosen,en del av Räddningsmissionen. På Solrosen får barn och vuxna sätta ord på vad de tänker och känner om att en familjemedlem är frihetsberövad. Här får man ställa frågor och prata om sådant man funderat på.