Här kan du läsa mer om Rotary och vad vi står för https://www.rotary.se/main/

Vinprovning

Den 22 oktober genomfördes den traditionsenliga vinprovningen för såväl rotarianer som gäster. I år blev det provning av tre franska viner och därefter inmundigande av en Boeuf Bourguignon. För tredje året i rad kunde vi hålla auktion på en littografi signerad Marika Lang som gav en fin slant att spara till dess vi ska lämna återts bidrag till Rotary Foundation.

Nu är vi igång igen

För tredje året i rad kunde vi den 29 oktober hälsa våra fem nya kvinnliga adepter välkomna till projektet Handshake. De fem adepterna kommer från Iran, Brasilien, Kina och Indonesien och har alla en akademisk examen från sina respektive hemländer. Adepterna kommer att delta i våra luncher, samtala med klubbmedlemmar, lyssna till föredrag och i den mån som önskas även i möten med mentorerna utanför klubben.

Lyckat AI-seminarium genomfördes i Göteborgs universitets vackra aula
Här kan du läsa mer om seminariet och se på bilder från eventet.

Vilket fantastiskt seminarium det blev! Trehundra personer fick igår eftermiddag, den 16 oktober, möjlighet att delta i ett seminarium som behandlade olika aspekter av Artificiell Intelligens. Det handlade om allt från snäv AI, artificiell generell AI till super AI. Hans Forsberg inledde med att skapa förståelse för artificiella neuronnät och hur de används vid maskininlärning. Olle Häggström talade om risker med AI och manade till eftertanke. John Paoli visade hur bildigenkänning kan användas för att stödja läkare för att ställa diagnos vid maligna melanom. Ivica Crnkovic lyfte fram exempel på hur AI används idag liksom tänkbara vardagliga applikationer i morgon men också vilka begränsningar AI innebär. Hampus Linander visade hur man kan identifiera körfält och distans till andra fordon som ett led i att skapa självkörande bilar. Christoffer Levandowski fortsatte på temat självkörande bilar och avslutade med att visa hur maskininlärning kan användas för att utveckla verktyg för att fatta välgrundade beslut för att undvika synnedsättning hos personer med diabetes. Avslutningsvis belyste Fredrika Lagergren Wallin betydelsen av samverkan mellan olika discipliner för att AI ska bidra till för människor hållbara lösningar.

Ett stort tack till alla föredragshållare och till samverkande parter. Göteborg- Marieholm RK, Göteborg RK och Göteborg-City RK har samverkat för att få seminariet till stånd. Men utan MedTech Wests och Göteborgs universitets bidrag hade seminariet inte varit möjligt att genomföra.

Vem blev årets klubbmästare i Golf?
  Det avslöjas först vid ett kommande klubbmöte. Vi kan redan nu berätta att kampen om jumboplatserna var hård. Det borde varit tuffare kamp i täten med tanke på att solen ändå sken men kanske var det vinden som tog sin tribute.

I tisdags kunde vi avslöja att Kjell Svennson får äran att fram till nästkommande års tävling njuta av att ha kannan i sin ägo. Grattis Kjell!

Torsdag den 8 augusti startar höstens AW 2019
Andra torsdagen i månaden bjuder Göteborg-City Rotaryklubb in till

AW på Comfort Hotel vid Stenpiren

Kom och möts helt informellt över klubbgränserna! Knyt nya kontakter. Hitta på nya projekt. Samtala (vår tids bristvara) Ingen föranmälan behövs. Vi ses i baren på Comfort hotell vid Stenpiren från kl 17.

Klubbprogram
tisdag den 26 november 2019
Infrastrukturplanering i Västsverige

Jörgen Einarsson som är Trafikverkets chef för Västra regionen kommer till oss och berättar om hur infrastrukturen planeras i vår region.

tisdag den 3 december 2019
Styrelsemöte nr 5 VÅ19/20

tisdag den 3 december 2019
Årsmöte

tisdag den 17 december 2019
Reflektion inför julen

Vår Rotarykamrat Fredrik Sidenvall som är rektor på LM Engströms gymnasium är också präst inom Svenska kyrkan. På höstens sista klubbmöte håller han en betraktelse inför julen. Och vem vet kanske tar han också ton?

Distriktprogram
fredag den 22 november 2019