Här kan du läsa mer om Rotary och vad vi står för https://www.rotary.se/main/ 

 


 
Torsdag den 8 augusti startar höstens AW 2019 
Andra torsdagen i månaden bjuder Göteborg-City Rotaryklubb in till 

AW på Comfort Hotel vid Stenpiren


Kom och möts helt informellt över klubbgränserna! Knyt nya kontakter. Hitta på nya projekt. Samtala (vår tids bristvara ;) Ingen föranmälan behövs. Vi ses i baren på Comfort hotell vid Stenpiren från kl 17.
        

Den 28 maj firade Göteborg-Marieholm RK in våren

 
Trettiofem personer, Rotarianer och gäster, samlades för att fira våren och för att träffas och umgås under lättsamma former. Som sig bör när våren firas är inmundigandet av skaldjur i centrum. Inhandlade räkor och kräftor höll utomordentlig kvalitet och inmundigades under livlig konversation. Några av kvällens gäster kunde fylla på förrådet av kräftgafflar som auktionerades ut efter avslutad måltid och några andra var glada vinnare i lotterierna. I klubben finns också några duktiga historieberättare som framförde en och annan historia.

President Kenneth Kjörnsberg passade på att fylla år just den 28:de och firades vederbörligen.
 
Leif Jonsson som var president föregående verksamhetsår tilldelades hedersutmärkelsen Paul Harris Fellow - diplom och medalj för sina insatser i klubben. Paul Harris var advokat och tog 1905 initiativet till den första rotaryklubben i Chicago. År 1957 inrättades Paul Harris Fellow av Rotary International för att visa uppskattning för bidrag till Rotary Foundation.

 

 

 Välbesökt klubbmöte den 12 mars

 

Ett välbesökt klubbmöte med över 20 gästande Rotarianer genomfördes den 12 mars då vi fick lyssna till Axel Josefsson som berättade om turerna för att få till ett styre i staden. Vidare fick vi inblick i det strategispel som politiken verkar ha hamnat i. Vad vill då Alliansen göra? Jo de vill fokusera på kärnverksamheten och fokusera trygghetsfrågor, skolan och stadsutveckling. Vad vill Göteborgarna så att Göteborgs invånare alltid står i centrum för politiken. 

 
 
 


Klubbprogram
tisdag den 27 augusti 2019
Wine Mechanics - VInproduktion i Gamlestaden

Kenneth Gustavsson, vd och medgrundare till Wine Mechanics, berättar om omvandlingen av Gamlestadens slakthusområde som sedan tidigt 1900-tal varit hjärtat i Göteborgs livsmedelsproduktion. Vineriet finns i en del av originalbyggnaden från 1903 och i en anslutande lokal finns deras restaurang.

 
tisdag den 3 september 2019
Guvernörsbesök
 
tisdag den 3 september 2019
Styrelsemöte nr 2 VÅ19/20
 
tisdag den 10 september 2019
Ego-föredrag Ingrid Thulin
 
torsdag den 12 september 2019
KM i golf - se separat inbjudan
 
Distriktprogram
 
 
måndag den 2 september 2019
Guvernörsbesök Göteborg RK
 
måndag den 2 september 2019
Guvernörsbesök Göteborg Hovås RK
 
tisdag den 3 september 2019
Guvernörsbesök Göteborg MArieholm RK
 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: goteborg-marieholm@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

S/S Marieholm
Packhusgatan 8
411 13 Göteborg

Ordinarie mötestid: Tisdagar 12:15

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Wine Mechanics - VInproduktion i Gamlestaden
2019-08-27 12:15