President: Gunilla Almgren

Välkommen till Göteborg-Örgryte Rotaryklubb J

Vi är en rätt gammal men absolut livaktig och vital klubb som träffas tisdags luncher på Gamla Ullevi Restaurang & Konferens.    Vi är snart 100 medlemmar och vi är ofta 40 deltagare på lunchträffarna. Och fyller 70 år till våren.

Vad roligt att vara president ett år, tack för förtroendet, det känns allaredan som det går för fort.

Vi vet att Rotary International president Mr. Barry Rassin har temat ’Be the inspiration’. Det måste jag direkt reflektera över och jag känner tveklöst med det – inspirationen som engagerar, som involverar, som gör att vi ’går den extra milen’.

Jag föddes själv in i Rotary med en väl engagerad pappa och även mamma som var med i Innerwheel. Det gav en grogrund att se och förstå Rotary’s möjligheter och att var med i en väl förankrad organisation lokalt men också det stora internationella. Vi hade utbytesstudenter och för några år sedan var min ene son iväg – allt till lärdom och glädje.

Det är roligt på lunchmötena – bra föredrag och ibland också av någon inspirerande egen medlem. Jag måste ju tyvärr avbryta de härliga ljudliga samtalen vid borden och för att slå i gong-gongen och starta mötet. Ändock ett gott tecken.

Kom och hälsa på oss – du är hjärtligt välkommen. Vi har rätt många bra aktiviteter både för andra, då vi hjälper till och för oss själva då vi lär känna varandra än bättre.

Det är många som är med i de årliga klubb aktiviteterna som höstsegling, klubbgolf, julsoaré och nu med nya inslag som boulétävling, ostprovning och mera.

Vi har varit med i Rotary’s monter på Bokmässan från början (nu flera år), roligt med alla möten och särskilt polio insamlingen som gick så bra. Vi hade också förra året en egen insamling där en av våra medlemmar dubblerade insamlingsbeloppet – strålande bra. Tänk att 20 kronor blev 60 kronor med hjälp av B.Gates foundation som direkt gick till vaccinationssprutor – 15 stycken.

Yrkesmentorerna är ett projekt vi var med i flera år, som medförde aktiv hjälp till arbetslösa invandrare att få jobb.

Vi har nära samarbete med Räddningsmissionen där vi stöttar deras verksamhet med olika bidrag, bl a serveringshjälp till sponsrade våffelfrukostar höst och vår. Nu letar vi efter ett nytt hjälpprojekt efter att ha jobbat i fyra år med ensamkommande flyktingungdomar som särskilt handlade om aktiv läxhjälp och vuxenkontakt.

Årets tema är LÅT HJÄRTAT VARA MED.

Det är ju inte svårt inom Rotary och särskilt inte i Örgryte klubben. Värmen på luncher och klubbträffar är direkt och uppenbar – det handlar om omtanke, medkänsla och nu också ett extra hjärtslag för att just ta hand om det – sköta hälsan – kost, motion och varför inte meditation.

Vi ska försöka bli en mer sjungande klubb – vi hade en härlig lunchträff med skönsång särskilt med vår egen ackompanjatör, Sven-Erik Dahlberg som dessutom var Sonja Hedenbratt’s pianist, (välkänd sång med text nedan).

Låt Hjärtat va´me´

Låt hjärtat va´me´, allt du gör beror på de´

När du tycker nånting kommit på glid, då är det tid att le

För än finns det hopp, än går jorden i sitt lopp