Göteborg-Vinga

Varmt välkommen till våra frukostmöten på fredagar med start 07:00!

Vi börjar med gemensam samling och incheckning. Vid 08.15 öppnas mötet som inleds av presidenten, därefter lyssnar vi till dagens föredragshållare.

07:45 avslutas föredraget och vi går vidare till frukostmatsalen där vi tar del av Quality Hotel Waterfronts frukostbuffé. Här finns ofta tillfälle att ställa kompletterande frågor till föredragshållaren, och beroende av eget tidschema lämnar man när så passar.

fredag den 14 maj 2021
Inställt: Kristi Himmelsfärd

fredag den 21 maj 2021
Höghastighetståg - varför då?
Bildresultat för jakob heidbrink gu

”Höghastighetståg - varför då?” Docent Jakob Heidbrink, jurist och järnvägsforskare vid GU, reder ut begreppen. Uppenbarligen behöver vi mer räls i Sverige. Diskussionen rör väl närmast på vilket sätt och hur olika lösningar passar in i helheten – inte bara i Sverige. Och hur är det möjligt att göra samhällsekonomiska- och klimatkonsekvensbedömningar av så stora projekt över lång tid?

fredag den 28 maj 2021
Språkvän i Göteborg
Jan-Olof Ek som arbetar vid Språkvän i Göteborg berättar om vikten av att svenskar hjälper till med integration av "nysvenskar" både vad gäller språk och social integration.

fredag den 11 juni 2021
Sveriges mest fantasifulla familjehotell
Så planerar Liseberg bygga framtidens nöjespark i Göteborg - DN.SE
Thomas Sjöstrand, VD för Lisebergs Jubileumsprojekt och tidigare vice VD för Liseberg AB berättar om planer och status för den spännande expansionen av Liseberg, som omfattar 10 000 m² vattenpark och "Sveriges mest fantasifulla familjehotell".

fredag den 25 juni 2021
Inställt: Midsommarafton

fredag den 26 april 2019
Dödskaravanen

fredag den 9 juni 2017
Little Lambs School, Chennai
Maria Gislén gjorde vid klubbmötet i morse sitt årliga besök för att berätta om Little Lambs School, Chennai i Indien, som hon driver sedan många år tillbaka med ekonomiskt stöd från bland andra Göteborg Vinga Rotaryklubb. Skolan har blivit en framgångssaga som gett många ungdomar förbättrade livschanser.

onsdag den 7 juni 2017
Änglamat i Johanneskyrkan
Den 17 maj serverade vi vårens "Änglamat" i Johanneskyrkan tillsammans med Stadsmissionen. Den är mycket uppskattad och drog som vanligt många matgäster.

fredag den 12 maj 2017
Bio Roy - en välbevarad biografklassiker med egen profil
Royal var från 1940-talet och framåt en av flera biografer på det klassiska biostråket Avenyn i Göteborg. I dag är det den mest välbevarade "traditionella" biografen i staden med 286 platser fördelade på parkett och balkong. Den ursprungliga interiören inklusive väggmålningar är i stora delar bevarad medan teknisk upprustning inklusive digitalisering gett helt nya möjligheter. Med skifte av ägare fick också biografen nytt namn. Om detta fick vi i morse höra av Bio Roys föreståndare Cornelia Bjurström.

fredag den 5 maj 2017
Faktum - Götalands gatutidning
Det här är Eija, en av de Faktumförsäljare vars liv påverkats positivt av att sälja gatutidningen. Sarah Britz, tidningens chefredaktör, besökte oss i dag och berättade om Faktum och vad den betyder för säljarna.