Gränna
STOCKHOLMS VÄSTRA

NYHETSARTIKLAR

vårt projekt i Indien

Hjälp barn tillbaka till skolan i Indien

Covid-19 har slagit hårt mot barn i Indien och deras utbildning. Alla skolor har varit stängda sedan i mars 2020 och bara de äldsta eleverna har fått komma tillbaka på halvtid nu under våren -21 - Ett förlorat läsår!

Särskilt drabbade är de elever vars föräldrar blivit av med arbetet, på grund av samhällets nedstängning. Det är människor med ”enkla jobb” i tjänstesektorn, som nu inte längre har råd att låta sina barn gå kvar i skolan. Många barn riskerar falla ur skolan för gott.

Covid-krisen i Indien är alltså inte endast en hälsokris, utan en långvarig kris som påverkar utsatta familjers levebröd och barns utbildning. Barn utan utbildning får sämre livschanser och faller lätt offer för fattigdom, barnarbete, för tidig familjebildning, utnyttjande och psykiskt lidande. 

Vi i Gränna Rotaryklubb tillsammans med Norrtälje Rotaryklubb och våra respektive distrikt har valt att stötta en skola i norra Karnataka i staden Kalaburagi som heter St John School. Det är en liten skola med ett stort hjärta. Du kan läsa mer på webben: https://stjohnschool.business.site/ eller på skolans Facebooksida: St.John School Gulbarga.

 

Läs mer om vår satsning i den här broschyren

 

Stöd en elev att komma tillbaka till skolan, genom att sponsra skolavgiften ett år. Ett läsår kostar 2 500 kr, inklusive skoluniform och läromedel. Du kan sponsra med 600 kr, 1 200 kr, 1 800 kr eller hela avgiften. Till nästa läsår räknar vi med att föräldrarna har återfått betalningsförmågan, då samhället är på fötter igen.

 

Gränna Rotaryklubbs Swish-nummer: 123 467 46 77 Bankgiro: 203-0773

 

Märk din gåva med: Indien

 
 

Rotary Distriktsfolder

Ta en titt i Rotarys Distriktsfolder - den beskriver väl vad Rotary handlar om. Klicka på länken, foldern öppnas i ett nytt fönster.
När du tittat igenom foldern förstår vi att du också vill bli medlem i våran klubb - Välkommen.