Halmstad-Gamletull

NYHETSARTIKLAR

Veckomöte 2021-02-04

Datum för mötet: 2021-02-04   16 deltagare

Info president: Sigun lämnade över till Narine som framförde en hälsning från en Rotaryklubb i Hurghada i Egypten, där hennes dotter är medlem. Trevligt att kunna mötas världen över!

Precis det vittnade Bengt Tönsgård om i sin berättese om sin Rotaryvistelse i Brasilien.
12 delegater från Rotarysamlades på östkusten i staden Porto Alegre för ett tredagarsbesök.
Värdfamiljen tog emot med stort intresse och engagemang och visade runt på sin fabrik - där miljötänket var väldigt viktigt.
Sociala banken och Rotary hjälper till med mat, böcker mm till behövande i staden.

I staden Torres vid havet träffades man och grillade stora köttstycken och hade trevlig samvaro. Rotaryklubben där hjälpte människor som var utsatta ekonomiskt.
Vidare till den inhemska turiststaden Canela. Rotaryklubben här stöder bl.a. en skola för mindre utvecklade barn och med hjälp av exempelvis insamlade kapsyler kan de bidra till inköp av exempelvis rullstolar.
Rotaryföräldrarna har startat en förening, Rotarykids, som träffas och har trevligt tillsammans- i förlängningen kanske framtida rotarianer!
Besök på Interactmöte med trädplantering och miljövård där svenska gruppen var med och planterade träd.
Romdestilleribesök ingick naturligtvis.
Hela resan avslutades i vackra Rio de Janeiro mes Jesusstatyn och makalös utsikt över Copacabana från ”Sockertoppen”!

Bengt och övriga i klubben hävdar bestämt att dessa utbyten med andra länder är det absolut bästa sättet att se sig om i världen. Engagerade och intresserade värdar som visar och berättar om sitt land och folk och där du känner dig alldeles trygg! Dessutom ger samvaron med andra svenskar på resan mycket.

Jättetrevligt föredrag-TACK Bengt!

Veckobrevskrivare: Marie-Louise ”Pysse” Larsson