Halmstad-Norre Port
ProjectView

NYHETSARTIKLAR

Ssenyange Educational Centre i Uganda

Projektet gällde att samla in pengar för att finansiera verksamheten vid en skola i staden Masaka i sydvästra Uganda. Ssenyange Educational Centre som skolan kallas, har som mål att ta hand om föräldralösa barn och ge dem båda skolutbildning, bostad och uppehälle. Skolan hade då ca 100 inneboende elever. Matildas föredrag fick ett starkt gensvar vid mötet och styrelsen beslöt att vi skulle samla in 100:- per medlem som bidrag till driften av skolan. Hösten 2007 besökte skolans rektor, Mr. Mutesasira, Laholm och presenterade sin verksamhet. Han fick då frågan om vad vi kunde göra mer för skolan. Mr. Mutesasira sa då att det var hans dröm att kunna finansiera vidare studier för de duktigaste eleverna. Responsen blev att många som deltagit i stödprogrammet också tog på sig att sponsra fortsatta studier. Så gjorde även vår klubb. Vår första sponsring blev Eriya Ndawula, som på tre år utbildade sig till Veterinärassistent.

För att finansiera vårt bidrag samlas pengar in som följer:

1. Av årsavgiften dras 100:- per medlem – ger ca 9 000 kr per år

2. De som sätter upp sig på smyglistan betalar 20:-, ger ca 3 000 kr per år

3. De som fyller jämnt kan be att få 300:- till Ssenyange i st. f blommor, vilket ger ca 2400 kr per år

Totalt ger det ca 14 400 kr per år, varav ca 10 000 går till Education Centre och ca 4000 går till sponsring av vidareutbildning. Många Rotary-klubbar i södra Sverige har liknande stödprogram för Ssenyange.

Läs mer om Ssenyange Educational Centre på www.ssenyange.org.