NYHETSARTIKLAR

Kommunpolis Johan Mangbo höll ett intressant föredrag om Polisen i Nordvästra Skåne.

2017-11-27 - 2018-02-27

Kommunpolis Johan Mangbo informerade om Polisens organisation och uppdrag i Nordvästra Skåne.

Johan Mangbo tackas av President Anders Maazon.

Referat – veckomöte – Helsingborg-Berga Rotaryklubb 2017-11-27

Polisen i nordvästra Skåne

Johan Mangbo, kommunpolis i Helsingborg, redogjorde för verksamheten i Polisområde nordvästra Skåne, som är en del av polismyndighetens Region Syd.

3000 samtal/dygn kommer till ledningscentralen, varav 1000 leder till händelser.
I polisområdet finns 12 polisstationer och poliskontor samt 2 mobila poliskontor.
Man servar 346 000 i 12 kommunen.
Huvuduppgifterna är gränskontroll (Helsingborgs hamn), Ängelholms flygplats, E4, E6 samt Migrationsverkets förläggningar och förvaret (Åstorp).

Nationella operativa avdelningen (NOA) har pekat ut Karlslund i Landskrona som ett av Sveriges utsatta områden. Inom polisområdet finns dessutom några riskområden, nämligen Drottninghög, Dalhem, Fredriksdal, Söder och Planteringen. Den stora faran bestå i att det bildas parallella samhällen, där tystnad råder – inga vittnen vill ge sig tillkänna.

En jämförelse med Tyskland och Frankrike visar, att vi har endast hälften av deras poliskapacitet bland annat beroende på bemanning och organisation. Med den kapacitet vi har idag är det viktigt att vår egenförmåga höjs, dvs institutionerna får klara mera själva med hjälp av väktare, låsta dörrar, passagekontroll och bakgrundskontroll av medarbetare.

facebook share button twitter share button linkedin share button

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: helsingborg-berga@rotary.se

Scandic Hotel Helsingborg Nord