Detta är RI-presidenten Mark Daniel Maloney´s märke och motto för 2019-20

Vi är den äldsta Rotaryklubben i Höganäs kommun. Under de mer än 60 år som klubben funnits till, har vi bidragit med stöd till både lokala och globala projekt. Klubben består av ca 55 medlemmar från många olika  kategorier i samhället. Detta gör Rotary till ett värdefullt och nyttigt yrkesnätverk. 

Klubben har lunchmöten varje onsdag kl 12 på mysiga Höganäs Hamnkrog. Gäster är varmt välkomna, men bör vara inbjudna av en medlem. Vill du komma som gäst på ett möte, tala därför med någon du känner i klubben, eller kontakta medlemskommitténs ordförande Björn Elmlund på mail
bjorn@elmlund.se eller 0705-186575. 

Välkommen till Rotary!   
___________________________________________________________

Klubbprogram
onsdag den 28 augusti 2019
Klubbsamråd
 
onsdag den 11 september 2019
”Så vinner du slaget om de bästa - vilket ledarskap lockar de mest meriterade?”


Ingrid Tollgerdt-Andersson, fil.dr, forskare, författare

 

Ingrid Tollgerdt-Andersson, doktor i ekonomisk psykologi, forskare, författare och managementkonsult, disputerade vid Handelshögskolan i Stockholm med en mycket uppmärksammad doktorsavhandling om framgångsrikt ledarskap. Hon har fortsatt forska om ledarskap och skrivit flera böcker inom området. Ingrid har även gett ut ett antal populärvetenskapliga böcker som rönt stort intresse i media. Våren 2014 medverkade Ingrid som expert på kroppsspråk och personkemi i SVT- serien – Kärlekskoden. Ingrid bloggar regelbundet om självkänsla, personlig utveckling och ledarskap samt för Resemagasinet Vagabond. Bloggarna hittar du på hemsidan. Flera av Ingrids böcker har rönt stor medial uppmärksamhet.

 

För mer information: se www.tollgerdt.se

 
onsdag den 25 september 2019
Brödets oförtjänt dåliga rykte
Malin Sjöberg brinner för mat, matlagning och bakning. Hennes stora passion är bröd, framförallt stenugnsabakat surdegsbröd. Malin kommer att brätta om sitt företag Malins Kök. Hon kommer också att bemöta dagens många uppmaningar om att undvika bröd, som genom historien ju varit basen i människans näringsintag.
 
onsdag den 9 oktober 2019
Guvernörsbesök Torkil Rönne
 
onsdag den 16 oktober 2019
Mitt hav - Skälkdervikens och Kattegats vatten
Marinbiolog Kristin Johansson är engagerad i Leaderprojektet "Mitt Hav" som har till syfte att skapa intresse och sprida kunskap om havet och havsmiljön i vårt närområde. Projektet erbjuder också möjlighet till engagemang för och kunskap om de utmaningar som havet står inför. Kristin kommer att berätta mer om projektet och om vad som kommer att göras i fortsättningen innan det avslutas i september nästa år.
 
onsdag den 23 oktober 2019
Höstårsmöte
 
onsdag den 13 november 2019
Klubbsamråd ev.
 
onsdag den 18 mars 2020
Vårårsmöte
 
onsdag den 15 april 2020
Klubbsamråd
 
onsdag den 20 maj 2020
Budgetårsmöte
 
Klubbartiklar
måndag den 19 februari 2018
Så här loggar du in på medlemssidorna.
Här finns information om hur du loggar in i vårt IT-system - "ClubAdmin". Det behöver du för att t ex söka kontaktuppgifter till andra medlemmar. Du kan också läsa interna dokument och uppdatera dina egna uppgifter här. Läs mer genom att klicka på rubriken ovan.


 
lördag den 13 januari 2018
Ny klubbhandbokVår nya, fina klubbhandbok har nu kommit från tryckeriet. De första exemplaren delades ut till medlemmarna i onsdags. Klubbhandboken, som enbart är avsedd för medlemmar i Höganäs Rotaryklubb, kan också läsas som PDF och laddas ner genom våra interna sidor. Som inloggad går du till "Min klubb", därefter till "Dokument" och "Aktuella dokument". Givetvis får du som medlem den också när du kommer nästa gång till vårt lunchmöte på Hamnkrogen. 


 
onsdag den 28 juni 2017
Årets Kullastipendiater
Sedan många år delar klubben ut stipendier till duktiga elever på Kullagymnasiet. I är var det sex stycken som fick dela på pengarna.Vi säger stort grattis och önskar ett riktigt skönt sommarlov!
 
onsdag den 1 februari 2017
Nytt från Operation Smile


Under föregående verksamhetsår genomfördes 14 568 kirurgiska ingrepp på 11 954 patienter. 166 medicinska uppdrag genomfördes på 90 orter i 28 länder. Vi har 200 ackrediterade volontärer i Sverige och av dem åkte 107 stycken ut på ett eller flera medicinska uppdrag. Totalt åkte 3 462 av våra internationella volontärer ut på uppdrag.
Läs mer!

 
torsdag den 1 december 2016
Postkodseffekten!

Postkodslotteriet stöder Operation Smile (precis som Höganäs Rotaryklubb). Se här den alldeles nya filmen som beskriver den så kallade postkodseffekten!

Se filmen här!


 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: hoganas@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Höganäs Hamnkrog
Småbåtshamnen 26
263 39 Höganäs

Ordinarie mötestid: Onsdagar 12:00

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Klubbsamråd
2019-08-28 12:00