Detta är RI-presidentens märke och motto för 2018-19. 

Vi är den äldsta Rotaryklubben i Höganäs kommun. Under de mer än 60 år som klubben funnits till, har vi bidragit med stöd till både lokala och globala projekt. Klubben består av ca 55 medlemmar från många olika  kategorier i samhället. Detta gör Rotary till ett värdefullt och nyttigt yrkesnätverk. 

Klubben har lunchmöten varje onsdag kl 12 på mysiga Höganäs Hamnkrog. Gäster är varmt välkomna, men bör vara inbjudna av en medlem. Vill du komma som gäst på ett möte, tala därför med någon du känner i klubben, eller kontakta medlemskommitténs ordförande Olof Suneson på mail olof.suneson@telia.com eller 0734-254246.

Välkommen till Rotary!   
___________________________________________________________

Klubbprogram
onsdag den 24 april 2019
Familjefridsjouren i Höganäs
Cecilia Nilsson från Familjefridsjouren i Höganäs berättar om verksamheten.

Familjefridsjouren i Höganäs arbetar dagligen för målet Ett jämställt samhälle fritt från våld. Den är en politiskt och religiöst obunden idéburen samhällsorganisation som startade 2005.

Familjefridsjouren i Höganäs erbjuder:

  • Stöd och rådgivning
  • Stödsamtal enskilt, par samt i grupp
  • Stödsamtal enligt trappan-modellen för barn enskilt samt i grupp
  • Skyddat boende för kvinnor, barn samt män
  • Föreläsningar och utbildningar 
  • Öppet café för kvinnor utsatta för våld eller hot om våld samt anhöriga.
 
onsdag den 1 maj 2019
Inställt veckomöte
 
onsdag den 8 maj 2019
Ålder och åldrande
Anne Wissendorf är överläkare och griatriker på Helsingborgs lasarett berättar om åldrandets sjukdomar och behandling av dessa
 
onsdag den 15 maj 2019
Tre generationer skeppsredare

Höganäs Rederi AB

Höganäs och kullabygden är inte bara kända för kolbrytning och keramik. Bygden har en lång tradition inom sjöfart och fiske. Familjen Norrthon är ett begrepp för alla som intresserat sig för sjöfart och skeppsrederi. Göran Norrthon kommer att ge oss en god inblick i den kullabygdska sjöfarten sett genom tre generationer.
 
onsdag den 29 maj 2019
Budgetårsmöte
 
Klubbartiklar
måndag den 19 februari 2018
Så här loggar du in på medlemssidorna.
Här finns information om hur du loggar in i vårt IT-system - "ClubAdmin". Det behöver du för att t ex söka kontaktuppgifter till andra medlemmar. Du kan också läsa interna dokument och uppdatera dina egna uppgifter här. Läs mer genom att klicka på rubriken ovan.


 
lördag den 13 januari 2018
Ny klubbhandbokVår nya, fina klubbhandbok har nu kommit från tryckeriet. De första exemplaren delades ut till medlemmarna i onsdags. Klubbhandboken, som enbart är avsedd för medlemmar i Höganäs Rotaryklubb, kan också läsas som PDF och laddas ner genom våra interna sidor. Som inloggad går du till "Min klubb", därefter till "Dokument" och "Aktuella dokument". Givetvis får du som medlem den också när du kommer nästa gång till vårt lunchmöte på Hamnkrogen. 


 
onsdag den 28 juni 2017
Årets Kullastipendiater
Sedan många år delar klubben ut stipendier till duktiga elever på Kullagymnasiet. I är var det sex stycken som fick dela på pengarna.Vi säger stort grattis och önskar ett riktigt skönt sommarlov!
 
onsdag den 1 februari 2017
Nytt från Operation Smile


Under föregående verksamhetsår genomfördes 14 568 kirurgiska ingrepp på 11 954 patienter. 166 medicinska uppdrag genomfördes på 90 orter i 28 länder. Vi har 200 ackrediterade volontärer i Sverige och av dem åkte 107 stycken ut på ett eller flera medicinska uppdrag. Totalt åkte 3 462 av våra internationella volontärer ut på uppdrag.
Läs mer!

 
torsdag den 1 december 2016
Postkodseffekten!

Postkodslotteriet stöder Operation Smile (precis som Höganäs Rotaryklubb). Se här den alldeles nya filmen som beskriver den så kallade postkodseffekten!

Se filmen här!


 

VAD ÄR ROTARY?

Rotary är en organisation för samhällsengagerade personer med olika yrkesbakgrund, kön, ålder, religion och etnisk tillhörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, goodwill och fred i världen.

LÄS MER

KONTAKTINFORMATION

E-post: hoganas@rotary.se


MÖTESINFORMATION

Ordinarie mötesplats:

Höganäs Hamnkrog
Småbåtshamnen 26
263 39 Höganäs

Ordinarie mötestid: Onsdagar 12:00

Hitta hit:
Ingen bild
Nästa möte:

Familjefridsjouren i Höganäs
2019-04-24 12:00