Järfälla

NYHETSARTIKLAR

2020-12-01 Landet där allt kan hända Lars Åberg

Journalisten och författaren Lars Åberg berättar utifrån sina tre böcker, Framtidsstaden (2017), Landet där vad som helst kan hända (2018) och All inclusive (2019)

27-11-2020 Att vara företagare i extrem glesbygd

Jenny Söderström från Kristallen AB i Lannavaara berättade för oss i Järfälla Affärsnätverk på ett mycket inspirerande sätt hur det är att vara företagare i extrem glesbygd.

25-11-2020 Framtidsfullmakt och nyttig familjejuridik

Jurist Sanna Wetterin från Fenixjuridik berättar om fördelar med framtidsfullmakter,
vilken omfattning de har, när de vinner laga kraft och annat som är viktigt att veta.

11-11-2020 Den sista friheten - om det självvalda livsslutet när allt hopp är ute.

Staffan Bergström professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet berättade om detta högaktuella ämne. Han har även hörts i TV och Radio den sista tiden.

4-11-2020 Att åldras i pandemitider

Professor Åke Seiger vid Karolinska Institutet berättar om, Hälsa och Ohälsa i pandemitider, ett högaktuellt ämne.

28-10-2020 Framtidens seniorpolitik i Järfälla

Lennart Nilsson ordförande i Järfälla kommuns Äldrenämnd talade om Framtidens seniorpolitik i Järfälla och hur pandemin har skötts i Järfälla.

30-09-2020, IDUNN Winery

Li Holmberg och Lars Normark berättar om deras vineri i Skellefteå.

7-10-2020, ARPIC och "kokboken"

Lars-Erik Rydbrant som är ARPIC för zon 17-Sverige har tagit fram ett utbildningsmaterial inom PR och kommunikation och som ska användas av alla svenska 10 distrikt.

14-10-2020 Mardoukh Ahi berättar om sin resa till Ryla utbildning

Mardoukh berättar om sin resa till Uleåborg och Ryla Ledarskapsutbildning

21-10-2020 Freden i våra händer

Freden i våra händer-om möjligheterna genom Rotary Peace Center programmet Tore Samuelsson berättar

Lista på klubbens filmade föredrag 2017-2019

Här kan du återuppliva alla våra filmade föredrag från 2017-2019.
Önskar dig en trevlig återblick.
Klicka på länken för att komma till sidan med dokumentet som heter som rubriken

Presidentbyte

Järfälla Rotaryklubbs presidentbyte 30 juni 2020
Maria Mitra-Ekström, president 2020/2021.
Bytet ägde rum utomhus på Ängsjö friluftsområde
Inspelningen från presidentbytet

Rotaryhjälte

Marta Hedberg-Granat har fått utmärkelsen "Rotaryhjälte". Hon är den första kvinna i Sverige som fått den och nummer tre totalt.

På sociala media har hon fått gratulationer från alla världens hörn.
Evan Burell från Australien hälsar dessutom. Det är han som instiftat "Rotary Hero".