KLUBBENS HISTORIA

Sveriges snabbaste Rotaryklubb?

Rotary Karlskrona-Nova chartrades den 23 juli 2013, efter att en grupp på 8 drivande personer, med charterpresident Erika Philipsson i spetsen, i början på maj konstaterade att det fanns behov av en ny Rotaryklubb i Karlskrona. Inriktning skulle bl.a. vara mot barn/unga, och det lades vikt på att nya medlemmar skulle vara människor som tidigare inte varit med i någon av de andra klubbarna i stan. Det var en positiv och spännande process, och vi lyckades starta klubben med 26 glada medlemmar.

Klubben valde att vara en lunchklubb med möten på torsdagarna (då det annars inte fanns något Rotarymöte i Karlskrona), men för att ge utrymme för lite mera nätverkande och socialt umgänge, valdes det även att hålla kvällsmöte kl. 18:30 den sista torsdagen i varje månad. Kvällsmötena har gärna varighet runt 2-3 timmar, och kan innebära all möjligt, så som konstworkshops, konserter, företagsbesök, modevisningar ... och så givetvis vår populära kräftskiva i september och julfest i december. Kvällsmötena är mycket populära, och ger ofta god möjlighet att bjuda med respektive eller vänner/annan familj, något som skapar ännu bättre samförstånd och kamratskap.

Med fantastisk stöd från både RI och D2400, tog hela processen från första dialog tills klubben chartrades inte mera än ungefär 2½ månad, vilket av Rotary International i Zürich troddes vara Sveriges snabbast bildade Rotaryklubb!! Vi hoppas det speglar det driv och engagemang som finns bland klubbens medlemmar ;-)

Från början fanns det inte så mycket resurser att driva verksamhet med, men med samlade insatser lyckades klubben snabbt bygga upp en stabil plattform. Det fokuserades tidigt på stöd till End Polio Now, Läkarbanken samt TRF, och i 2016 driver klubben två lokala projekt själva, samarbetar med Karlskronas andra klubbar om et tredje, och är även involverad i olika projekt utanför Sverige, bl.a. i Sydafrika.

Nu skriver vi historia med framtiden. Varmt välkomna att följa med på resan!

:-)

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: karlskrona-nova@rotary.se

Scandic Hotell