Kolbäck

NYHETSARTIKLAR

Hjärtstartare

Rotary i Kolbäck med Hans Strandlund var med och delade ut Hjärtstartaren som vi arbetat för under 2019. Den mottogs med mycket tacksamhet av
fotbollsklubben SK91 under deras årsmöte. Nu finns ännu en hjärtstartare på plats i kommunen.

RYLA Stipendiater

I år delades RYLA stipendierna ut under Guldyran i Hallstahammar.

Alice Pettersson och Frida Fors tilldelades varsitt stipendium.

RYLA 2019

Rotary på Kolifej

Välkommen att besöka oss på Kolifej på lördag kl 10 - 15!
Hjälp till med att utrota polio!
Köper du en vattenflaska av oss för 20 kr går pengarna oavkortat till att bekämpa polio!

Guvernörsbesök

Rotary Kolbäck har haft besök av Guvernören Gunnar Olsson

I måndags hade vår klubb ett trevligt besök av Guvernör Gunnar Olsson som informerade om nya Rotary Presidenten Mark Daniel Meloney och hans tema Rotary Connects the World. Vi fick också information om distriktets organisation.

Julavslutning

Året avslutades tillsammans med Hallstahammars Rotaryklubb, med en stämningsfull stund i Kolbäcks kyrka och ett mycket gott julbord på Westerqwarn.
Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Vinnare på Julmarknaden

Under Julmarknaden på Westerqwarn den 3-4 november deltog Kolbäcks Rotaryklubb med ett lotteri, där intäkterna går till Rotarys hjälpverksamhet. Fina vinster hade vi fått från ett antal sponsorer, och nu har det varit dragning! Följande personer har vunnit, och de kommer att kontaktas av klubben:
Åsa Brorsson, Gunhild Eriksson, Ellinor Frohne Östlund, Johnny Helli, Margareta Holland, Kenneth Larsson, Ann-Sofie Lundin, Alexander Norén, Göran Sjöberg, Marianne Strandlund, Dan Torvaldsson, Lisbeth Wahlström, Monica Vidlund och Nin Öhman.
Stort Grattis till alla vinnare och tack till alla som köpte lotter!

Fint resultat på Julmarknad

Årets julmarknad på Westerqwarn gick av stapeln helgen 3-4 november, där publikrekordet sattes till c:a 2000 besökare!  Rotary Kolbäck medverkade enligt tradition och sålde lotter till förmån för vår hjälpverksamhet. Människor visade intresse för Rotary och stor välvilja att köpa lotter och bidra. Det var ibland trångt i vår monter och redan innan julmarknaden var slut, var alla lotter sålda!

Resultatet blev 6150 Kr som kommer att använda för någon av Rotarys hjälpverksamheter under kommande år. Vi tackar varmt för allas medverkan!

Dragning i lotteriet äger rum den 12 november och vinnarna publiceras på vår Facebooksida och vår hemsida, samt kontaktas naturligtvis personligen!

Presidentbyte

Den 25 juni hade vi presidentbyte i vår klubb. Sven-Åke Johansson avtackades och överlämnade sedan presidentkedjan till tillträdande presidenten Kerstin Persson.

Stipendier till Tunboelever

Under skolavslutningen i Kolbäcks kyrka den 12 juni, delade Rotary Kolbäck traditionsenligt ut stipendier till tre avgångselever vid Tunboskolan:

Tilda Eriksson - för stort engagemang för skolan

Niklas Persson - för bästa förebild

Tilde Alsing Stefanussen - för bästa individuella utveckling

Stipendieutdelare från vår klubb var Barbara Hallström.

Vi gratulerar ungdomarna och önskar lycka till!

Årets RYLA-stipendiat

Tillsammans med Hallstahammars och Surahammars Rotaryklubbar bistår vår klubb med ett stipendie varje år. Det går till en ung person med vilja och potential att bli en framtida ledare i någon form. Det är ett av Rotaryprogrammen, RYLA, som stipendiet går till. RYLA står för Rotary Youth Leadership Awards, och i år gick utbildningen av stapeln i Kristinehamn under en helg i april. Från våra klubbar hade vi utsett Ian Mattson, uppvuxen i Strömsholm och pluggar nu på universitetet i Karlstad till civilekonom. Ian har under somrarna varit projektledare för sommarkollo i KFUM:s regi vid sjön Freden. Han har jobbat extra i matvarubutik, vilket han fortsätter med i Karlstad, samtidigt med studierna. En driftig ung man!

Här ser vi Ian tillsammans med några övriga RYLA-stipendiater, han har ljus kavaj.

Julavslutning 2017

Traditionell julavslutning tillsammans med Hallstahammars Rotaryklubb!

Kyrkoherde Paul Hansson

Den 18 december samlades rotarianer och gäster till en vacker och stämningsfull gemensam stund i Kolbäcks kyrka. Kyrkoherde Paul Hansson ledde andakten tillammans med diakon Lotten Englund, båda rotarianer i varsin klubb! Vi fick också lyssna till två välspelande fiolelever från musikskolan.

Därefter förflyttade vi oss till Westerqwarn för ett rikt och välsmakande julbord, där vi samtalade med gamla och nya rotaryvänner och många gäster!

Musikskolans elever spelade vackert

Presidentbyte

Den 19 juni skedde presidentbyte i klubben. Avgående president
    Barbro Vistbacka överlämnade kedjan till inkommande presidenten
    Sven-Åke Johansson och önskade honom lycka till i det kommande arbetet.

Programansvar i klubben

Programansvar i klubben:

Hilding Hellström har länge och förtjänstfullt sett till att alla medlemmar ordnat föreläsare till våra Rotaryluncher. Nu har han bett om hjälp och därför har Karin Altahr-Cederberg tagit över ansvaret. Så här beskriver hon arbetet: