Kungshamn
STOCKHOLMS VÄSTRA

NYHETSARTIKLAR

Brev från Presidenten

ROTARY-VÄNNER

 

På vårt möte för några veckor sedan, hade vi besök av Anna-Carin Dettner, medlems- och PR-samordnare i distriktet. Hon ledde en diskussion om om/hur vi kan öka medlemsantalet, -närvaron på våra klubbmöten. En återkommande synpunkt  har ofta varit att det gäller att i första hand värna om de nuvarande medlemmarna och att klubben kanske inte ”klarar” att ta emot för många nya. 

På vårt senaste möte, den 3/10, var vi bara 7 närvarande, och dessutom hade föredragshållaren missat tiden, så vi fick underhålla varandra, tillsammans med Solveig, vilket i och för sig var nog så trevligt. Men det pekar på det faktum att vi inte blir yngre och  på behovet att vi behöver nya medlemmar och att ni kommer på våra möten. Jag vet att det är konkurrens om tiden, att det är många saker vi vill/måste klara av. Men Rotary får inte bli något som vi går på om det inte finns något bättre att göra. Där gäller det framförallt att locka med intressanta föredrag men vi kan också i möjligaste mån försöka anpassa oss till verkligheten. Många av våra medlemmar är politiskt  aktiva och många politiska möten ligger på måndagar.  Skall vi  byta dag och lägga våra möten på en annan dag?? Tänk gärna igenom det och andra förslag inför distrikts-guvernörens besök den  14 nov. 

 

I morgon kommer chefen för Tumlaren, Patrik Rasmusen, och berättar om vad som är på gång. Alla är hjärtligt välkomna. Bjud gärna med bekanta som kan tänkas bli medlemmar.

Hälsningar