Lidingö-Långängen

Rotary våren 2021

Måndagen den 25 januari, kl 12.30 - ca 13 har vi Zoom-möte

Nema Problema – ett bidrag till stärkt integration!

Philip Robertsson driver organisationen Nema Problema som verkar för stärkt integration, bland annat genom att hjälpa nya i Sverige till sysselsättning. Sedan 2017 har över 800 personer deltagit i Nema Problemas yrkesinriktade aktiviteter och många har hittat ett jobb! För den bedriften tilldelades organisationen 2019 priset ”årets idéburna aktör” av riksorganisationen Famna.

Philip kommer berätta om aktuella migrationstrender, utmaningar och möjligheter, med inspirerande historier. Frågan till oss i klubben är: Vad kan Du göra för att stärka integrationen i Sverige?

måndag den 25 januari 2021
Nema Problema - ett bidrag till stärkt integration!

Nema Problema – ett bidrag till stärkt integration!

årets idéburna aktör” av riksorganisationen Famna.

Philip kommer berätta om aktuella migrationstrender, utmaningar och möjligheter, med inspirerande historier. Frågan till oss i klubben är: Vad kan du göra för att stärka integrationen i Sverige?

(Zoom-mötet pågår ca 30 minuter)

måndag den 15 februari 2021
Inget Rotary-möte

måndag den 22 februari 2016
Mathare
Sedan februari 2016 stödjer vi ett skolprojekt i Kenyas huvudstad Nairobi. Där finns ett stort slumområde som heter Mathare. Vi bidrar med pengar till skolsalar och inredning till dessa.