Lidingö Milles

VÄLKOMMEN!
Rotary Lidingö-Milles är ett yrkesnätverk där vi gemensamt verkar för att stödja olika projekt och aktiviteter som bidrar till att vi gör skillnad; lokalt i första hand.

Genom vår programverksamhet och frukostar håller vi samman vårt yrkesnätverk. Vårt nätverk är viktigt. Genom detta skapar vi nya kontakter och utvecklar därmed våra möjligheter att kunna göra större nytta.

Vi träffas ute på det underbart vackra Elfvikslandet på Skogshem & Wijk ett par kilometer från centrum. Vid dessa tillfällen lyssnar vi till intressanta föredrag.

Vårt måtto är Service above self!

Kom gärna och besök oss som gäst en fredagsfrukost. Kontakta Margaretha Mellner, 070-2787806 eller margaretha.mellner@gmail.com Aktuellt program finner du i kalendariet i fliken ovan.

Välkomna!
Erik Alteryd

President

fredag den 16 april 2021
Oscar Almén, Kinesiska företagsförvärv i Sverige
Oscar Almén, kinaanalytiker vid
Försvarets forskningsinstitut.
2019 gjorde Oscar, tillsammans med
två kollegor,
den första omfattande öppet
tillgängliga kartläggningen av kinesiska
bolagsförvärv i Sverige.
Totalt identifierade de 65 förvärv, vars
verksamheter i närmare hälften av fallen
korrelerar
med de framtidsteknologier
som den kinesiska staten är i behov av.

fredag den 23 april 2021
Lena Hylving, Högskolan i Halmstad - Människan och det digitala.
Lena Hylving, Fil. Dr. Högskolan i Halmstad, talar om Människan och det digitala. Vad händer/kan hända i digitaliseringens farvatten? Vad gör vi, vad kan vi och vad bör vi göra med digitaliseringen?

fredag den 14 maj 2021
Klämdag - mötet inställt

söndag den 28 februari 2021
Rena Mälaren 27 februari
Full fart på Dalenumkajen när Rena Mälaren städar botten. Fredrik Johansson, grundaren av Rena Mälaren låter framföra,  – Wow!, för Rotary Lidingö Milles bidrag.Dalenumkajen

söndag den 7 februari 2021
Prisutdelning i Ung Företagsamhet
Nu har årets priser delats ut till Ung Företagsamhet. Vi får träffa årets pristagare av Rotary Lidingö Milles pris för bästa Draknäste den 19 mars.
Läs här i artikeln om de olika priserna och alla pristagare.
Prisutdelning för årets UF-företagare

fredag den 4 december 2020
Rotarys samarbete med UF på Hersby gymnasium
I vårt samarbetar med Hersby Gymnasium bidrar vi med vår yrkeskunskap och erfarenhet för att på olika sätt utveckla nästa generations blivande entreprönerer. Här en bild från ett Draknäste hösten 2020. Vill du också vara en del av detta fina samarbete, välkommen till Lidingö Milles rotaryklubb.
Ekonomiprogrammet Hersby gymnasium

tisdag den 29 september 2020
Rotaryklubbarnas musikstipendium
Lidingö Rotaryklubbar delade ut årets musikstipendium   Vid en liten ceremoni i Musikens Hus måndagen den 21 september hyllades Rotarys musikstipendiater 2020 Jacob Gryvelius, gitarr och Moa Sellergren, piano.  De tre Rotaryklubbarna var representerade genom Helena Bargholtz Lidingö Rotaryklubb, Allan Palm Lidingö Långängen Rotaryklubb och Margaretha Mellner Lidingö Milles Rotaryklubb.

lördag den 28 september 2019
Rotary frukost på Hersby gymnasium

Vårt frukostmöte flyttades till Hersby Gymnasium, där vi bjudit in UF företagen till frukost och föredrag.

Magnus Stein Avtal 24 höll ett inspirerande, fartfyllt och givande föredrag om sin företagsresa.