Lidingö Milles

VÄLKOMMEN!
Rotary Lidingö-Milles är ett yrkesnätverk där vi gemensamt verkar för att stödja olika projekt och aktiviteter som bidrar till att vi gör skillnad; lokalt i första hand.

Genom vår programverksamhet och frukostar håller vi samman vårt yrkesnätverk. Vårt nätverk är viktigt. Genom detta skapar vi nya kontakter och utvecklar därmed våra möjligheter att kunna göra större nytta.

Vi träffas ute på det underbart vackra Elfvikslandet på Skogshem & Wijk ett par kilometer från centrum. Vid dessa tillfällen lyssnar vi till intressanta föredrag.

Vårt måtto är Service above self!

Kom gärna och besök oss som gäst en fredagsfrukost. Kontakta Margaretha Mellner, 070-2787806 eller margaretha.mellner@gmail.com Aktuellt program finner du i kalendariet i fliken ovan.

Välkomna!
Erik Alteryd

President

fredag den 25 september 2020
Dalénum – Lidingös nyaste stadsdel
Olof Pettersson Herold, projektledare på JM för Dalénum, kommer till Skogshem & Wijk och berättar om framväxten av Lidingös senaste stadsdel. Utmaningar och glädjeämnen!

fredag den 2 oktober 2020
En uppfinnares vardag! Erik von Schoultz ger oss en inblick i sin värld!
Erik von Schoultz, Drosselmeyer Designgroup AB, berättar om hur han har drivit sitt företaget genom 20 år och den designfilosofi han utvecklat.
Erik är en ovanlig uppfinnare. Han inte bara uppfinner. Han producerar och säljer även sina uppfinningar i eget bolag!

fredag den 9 oktober 2020
Vad gör Rotary Doctors Sweden? Generalsekr. Karin Håkansson besöker oss via zoom
Rotarys Doctors Sweden är en gemensam verksamhet för Rotary Sverige, som just nu:

- Arbetar med informationskampanjer om coronaviruset bland isolerade bybor på landsbygden i Kenya, bedriver mobila vaccinationskliniker för att se till att barn fortfarande får livsviktigt vaccin och  bygger brunnar för rent vatten.

I vanliga fall är basen av verksamheten att:
Skicka läkar- och tandläkarvolontärer till marginaliserade områden i Kenya.

tisdag den 13 oktober 2020
UF Hersby gymnasium - Rotarys Draknäste
UF´s olika affärsideer pitchas inför Rotarys erfarna yrkesnätverk. Dessutom finns prispengar att vinna!

fredag den 23 oktober 2020
Guvernörsbesök

Soledad Aguilar-Oddershede, Distriktsguvernör, Rotary district 2350 under 2020/2021

fredag den 6 december 2019
Lidingö Milles delar ut pris till unga entreprenörer
Den 5 december 2019 var 27 UF-företag på plats i Stadshuset för att visa upp sina företag och produkter. Mässan avslutades med prisutdelning till vinnare i olika kategorier. Rotary Milles delade ut priser för bästa Pitchar på tre Draknästen. Vinnare var Smart Cup UF, Clean Joy UF och Pop-socks UF.

lördag den 28 september 2019
Rotary frukost på Hersby gymnasium

Vårt frukostmöte flyttades till Hersby Gymnasium, där vi bjudit in UF företagen till frukost och föredrag.

Magnus Stein Avtal 24 höll ett inspirerande, fartfyllt och givande föredrag om sin företagsresa.

fredag den 14 juni 2019
Förste vice talmannen besökte klubben
Åsa Lindestam
Förste vice talmannen Åsa Lindestam besökte klubben med föredrag om sitt uppdrag

lördag den 25 maj 2019
Rotarys musikstipendium 2019
Marcus Setterwall, sång & gitarr och Alexander Diez Gonzales, piano, mottog under fredagen Rotaryklubbarnas musikstipendium. Lidingö-Milles president Margaretha Mellner delade ut priset på Muiskskolans avslutning. Vi gratulerar stipendiaterna och önskar dem ett varmt lycka till!
Stipendiaterna