Kinesisk traditionell kultur

Tidpunkt:
Address:

Kinas 5000 åriga rika kultur och traditioner.
Yi Zhang och Pirjo Svensson berättar om Shen Yun – en dansföreställning från New York, vars uppdrag är att återuppväcka den forna kinesiska kulturen.Den kinesiska forna kulturen bär på enorm kunskap och visdom. Sedan 70 år tillbaka har detta kulturarv nästan förstörts helt, och kulturen har ersatts med partikultur i Kina.  Ur ett historiskt perspektiv samtalar de om essensen i den kinesiska kulturen, dess utveckling och effekt. Varför är det viktigt att återuppliva Kinas högkultur för hela världen, och inte minst för Kinas framtid?

E-post: lidingo@rotary.se

Scandic Foresta