NYHETSARTIKLAR

Rotarys marschaller gör det möjligt polio-vaccinera 6.000 barn

2018-12-19

Över 500 marschaller lyste upp vägen till året julkonsert i Lindeskolan - och det gav över 11.000 kronor bidrag till PolioPlus som är ett globalt Rotary-program för att utrota polio.

Lindesbergs Rotaryklubb lyste upp Strandpromenaden och vägen till Lindeskolans aula med marschaller när stadens körer - Manskören Harmoni, Damkören Akvileja och Andra Ord - tillsammans med Linde Symphonic Band sjöng in julen i tisdags (18 december).

”Det blev ett mycket lyckat resultat av årets marschallförsäljning”, meddelar Anders Svensson (bilden) som är ansvarig för projektet inom Lindesbergs Rotaryklubb: ”Försäljningen av marschaller har gett drygt 11.000 kronor - och med bidrag från Bill & Melinda Gates Foundation blir det totalt 33.000 kronor som räcker till att vaccinera över 6.000 barn någonstans i världen”,

Elever på Lindeskolan hjälpte Lindesbergs Rotaryklubb att tända över 500 marschaller innan den stora julkonserten - från Strandpromenaden till Lindeskolans aula. På bilden Bo Eriksson (Lindesbergs Rotaryklubb) med en av eleverna.

Kan räcka till 6.000 poliovaccinationer

Försäljningen av marschaller till julkonserten hjälper Rotary att hjälpa PolioPlus - ett globala Rotary-projekt för att utrota polio i världen. Polio kan inte botas, men kan utrotas. Ett fåtal fall har konstaterats i år men vaccinationen måste fortsätta i tre år efter senast konstaterade fall. Slutar vi vaccinera nu så kommer världen att ha minst 200.000 poliofall om tio år och spridda över hela världen.

Lindesbergs Rotaryklubb har fått 500 marschaller av Hemköp och ICA supermarket i Lindesberg. Försäljningen av dessa gav drygt 11.000 kr som Lindesbergs Rotaryklubb skänker till Rotarys arbete att utrota polion. Bill & Melinda Gates Foundation gillar Rotarys stora hjälpinsats och tredubblar den summan - alltså totalt 33.000 kr som räcker till att vaccinera mer än 6.000 barn någonstans i världen.

facebook share button twitter share button linkedin share button

E-post: lindesberg@rotary.se

Lindesbergs Stadshotell
Kungsgatan 24
71130 Lindesberg

Ordinarie mötestid: Måndagar 11:45

Hur kan man förebygga brott.
2019-01-21 11:45