NYHETSARTIKLAR

Ellen och Christoffer - årets RYLA-stipendiater

2015-03-29

Lindesbergs Rotaryklubb har utsett Ellen Arrestad och Christoffer Johansson (bilden) - " två ungdomar med framåtanda och driv" - till årets RYLA-stipendiater som innebär att de får delta i Rotarys ledarskapsutbildning för unga (Rotary Youth Leadership Award) på klubbens bekostnad.

Ellen Arrestad är 18 år och studerar på Lindeskolan (ekonomi med juridikinriktning). Hon arbetar extra i Titt-in klädbutik och sköter även om konferensanläggningen Råsvalslund. "Ellen är en naturlig ledare med full fokus på livet och mycket goda betyg i skolan", enligt motiveringen.

Christoffer Johansson ("Big Chris") är 26 år och bor i Lindesberg sedan han som 15-åring började på judogymnasiet. Under och efter sin egen landslagssatsning har han lagt ned mycket tid och energi på judons ungdomsverksamhet. Idag arbetar han på Stadsskogsskolan med elever med behov av extra stöd. "Christoffer är en tydlig förebild och ledare för barn och ungdomar - och en 'stor' tillgång för judon i Lindesberg", enligt motiveringen.

RYLA (Rotary Youth Leadership Award) är Rotarys ledarskapsutbildning för ungdomar i åldern 18-30 år. Utbildningen syftar till att ge deltagarna ökad insikt och förståelse kring vad ett aktivt ledarskap innebär för framtidens ledare. Seminariet syftar också till att öka deltagarnas självkännedom och utveckla de egna kompetenserna hos varje person.

Lindesbergs Rotaryklubb delar varje år ut RYLA-stipendier som innebär att stipendiaten på klubbens bekostnad får delta i utbildningen som i år hålls 10-12 april för deltagare från Västmanlands, Örebro och Värmlands län. Tidigare RYLA-stipendiater i Lindesbergs Rotaryklubb har varit Jonas Larsson (2008), Masoud Sultani (2009), Lisa Ardesjö (2010), Rickard Träff (2011), Sara Berglund och Emma Thegel (2012), Carolina Sixtensson och Hugo Wessman (2013) och Carolina Berg och Hanna Jansson (2014).

Carolina Berg och Hanna Jansson var RYLA-stipendiater 2014.

facebook share button twitter share button linkedin share button

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: lindesberg@rotary.se

Lindesbergs Stadshotell
Kungsgatan 24
71130 Lindesberg