NYHETSARTIKLAR

Elin och Jacob - årets RYLA-stipendiater

2016-03-21

Lindesbergs Rotaryklubb har utsett Elin Viberg och Jacob Nyström (bilden) - "två ungdomar med framåtanda och driv" - till årets RYLA-stipendiater som innebär att de får delta i Rotarys ledarskapsutbildning för unga (Rotary Youth Leadership Award) på klubbens bekostnad.

Elin Viberg, 28 år, är med och bygger upp och utvecklar Kafé Kingsgården och Wienerkonditoriet med stort bageri i Lindesberg - en verksamhet som nu har ett 10-tal anställda.

Jacob Nyström, 20 år, arbetar på Bergslagens Sparbank i Frövi och är intresserad av ledarskapsfrågor.

RYLA (Rotary Youth Leadership Award) är Rotarys ledarskapsutbildning för ungdomar i åldern 18-30 år. Utbildningen syftar till att ge deltagarna ökad insikt och förståelse kring vad ett aktivt ledarskap innebär för framtidens ledare. Seminariet syftar också till att öka deltagarnas självkännedom och utveckla de egna kompetenserna hos varje person.

Lindesbergs Rotaryklubb delar varje år ut RYLA-stipendier som innebär att stipendiaterna på klubbens bekostnad får delta i utbildningen som nästa gång hålls 15-17 april för deltagare från Västmanlands, Örebro och Värmlands län. Utbildningen genomförs i Kilsbergens Konferens och Lodge i Ånnaboda, Örebro.

Tidigare RYLA-stipendiater i Lindesbergs Rotaryklubb har varit Jonas Larsson (2008), Masoud Sultani (2009), Lisa Ardesjö (2010), Rickard Träff (2011), Sara Berglund och Emma Thegel (2012), Carolina Sixtensson och Hugo Wessman (2013), Carolina Berg och Hanna Jansson (2014) samt Ellen Arrestad och Christoffer Johansson (2015).

facebook share button twitter share button linkedin share button

Rotary är en organisation för samhälls-engagerade personer med olika yrkesbak-grund, kön, ålder, religion och etnisk till-hörighet, som gör humanitära insatser och arbetar för att främja samförstånd, good-will och fred i världen.

E-post: lindesberg@rotary.se

Lindesbergs Stadshotell
Kungsgatan 24
71130 Lindesberg